کد مطلب: 27178

وام| وام جدید| وام فوری

خبر داغ از وام مسکن برای مستاجران در ۱۱ تیرماه | وام مسکن ۴۰۰ میلیونی دولت برای مردم + جزییات

اخبار جدید وام مسکن

خبر داغ از وام مسکن برای مستاجران در ۱۱ تیرماه | وام مسکن ۴۰۰ میلیونی دولت برای مردم + جزییات

حدود شش ماه از تصویب وام مسکن۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی وام مسکن با حضور رییس جمهور می‌گذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانت‌نامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام مسکن توسط دولت پرداخت خواهد شد وام مسکن از سود کارمزد مناسبی برخوردار است. وام فوری دارای شرایط خاصی است. وام مسکن از اقساط بلند مدتی بهره مند است.

 

طبق اعلام بانک مرکزی، اصلاحیه دستورالعمل «تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن برای متقاضیان دارای فرزند سوم و بیشتر» برای اجرا به پنج بانک عامل مسکن، صادرات ایران، ملت، تجارت و پست بانک ابلاغ شد که بر این اساس شرط فرم «ج» سبز برای وام مسکن این دسته از متقاضیان حذف شده است.

به گزارش ایسنا، مهدی صحابی - مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی- با اشاره به برقراری ارتباط با سامانه وزارت مسکن به منظور استعلام سوابق متقاضیان این تسهیلات توسط بانک‌ها گفت: به موجب جزء ۳، بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری مقرر شده است به متقاضیانی که فرزند سوم یا بیشتر آنها از ۱۳۹۹/۱/۱ به بعد متولد می شود، تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید یا ساخت مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شود.

وی با اشاره به اصلاح شرایط بهره مندی از تسهیلات مذکور عنوان کرد:‌ از جمله مواردی که حسب مقررات بانک های عامل باید کنترل می‌شد، فرم (ج) متقاضی بود بدین معنا که استفاده یا عدم استفاده متقاضی از امکانات دولتی، زمین، تسهیلات یارانه‌ای مورد بررسی قرار می‌گرفت. اما باتوجه به اینکه روح حاکم بر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر فرزندآوری تشویق و تأکید دارد لذا در بانک مرکزی به این نتیجه رسیدیم که برای دریافت این تسهیلات این بند حذف شود و دستورالعمل مربوطه اصلاح و روز چهارشنبه مورخ هفتم تیر ماه ۱۴۰۲ به شبکه بانکی ابلاغ شد.

صحابی افزود: برای مثال ممکن است فرم (ج) متقاضی قرمز باشد و از تسهیلات یارانه‌ای و امکانات دولتی استفاده کرده باشد اما به هر دلیلی ملکی را که در اختیارش بوده را به فروش رسانده باشد.  

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: براین اساس بانک‌ها تنها دو موضوع از سه موضوعی را که برای احراز فاقدین مسکن کنترل می کنند را درباره این تسهیلات مورد ارزیابی قرار می دهند. نکته اول اینکه در سامانه جامع حمایتی وزارت راه و شهرسازی که لینک آن را در اختیار بانک های عامل قرار گرفته است، وضعیت کنونی مالکیت متقاضی را بررسی می کنند، بدین معناکه در حال حاضر ملکی به نام فرد هست یا خیر. دومین نکته استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی است که مشخص می کند فرد دارای تسهیلات فعال مسکن یا جعاله است یا خیر.

وی ادامه داد: لذا در صورتی که متقاضی ملکی به نام خود و تسهیلات فعال جعاله و مسکن نداشته باشد، بانک عامل می تواند نسبت به تشکیل پرونده در این باره اقدام کند.

به گفته مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی پنج بانک ملت، صادرات، تجارت، پست بانک و مسکن به عنوان بانک های عامل این تسهیلات تعیین شدند و متقاضیان می توانند با مراجعه مستقیم به شعب این بانک‌ها از تسهیلات یاد شده بهره مند شود.

 

اما چرا نگاه خوشبینانه‌ای به وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن وجود ندارد؛ این به رقم احتمالی بازپرداخت وام برمی‌گردد. محاسبه بازپرداخت اقساط وام جدید نشان می‌دهد اقساط ماهانه وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن، ۱۹.۳ میلیون تومان است. کل بازپرداخت وام نیز ۲ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان و کل سود وام بیش از ۱.۸ میلیارد تومان است؛ عددی که بسیاری از متقاضیان حوزه مسکن را به تعجب وا داشته است. البته این نکته هم مطرح است و این‌که باید مبلغ خرید اوراق حق تقدم را به هزینه‌های وام خرید اضافه کرد.

به عبارتی، می‌توان گفت در حال یک متقاضی مسکن برای دریافت وام ۹۶۰ میلیون تومانی، باید به اندازه خرید یک خانه ۵۰ متری که تقریبا متری ۵۶ میلیون تومان است، هزینه کند تا به اندازه یک سوم آن خانه بتواند خانه بخرد.

فردین یزدانی، کارشناس بازار مسکن در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره این‌که وام مسکن به بازار مسکن کمک می‌کند؟ می‌گوید: باید گفت که وام مسکن به بازار کمک می‌کند؛ منتها به خرید مسکن توسط اقشار با درآمد بالا.

وی توضیح می‌دهد: بازپرداخت وام ۹۶۰ میلیون تومانی در حدی نیست که افراد با درآمدهای معمولی از پس آن برآیند، بنابراین کمک می‌کند که گروهی که به قصد سرمایه‌گذاری به دنبال خرید مسکن هستند، از این وام استفاده کنند و در نهایت این خانه‌ها را اجاره می‌دهند.

این کارشناس بازار مسکن با تاکید بر این‌که این وام به بخش مصرف واقعی کمک نمی‌کند، عنوان می‌کند: در حال حاضر کمتر مصرف‌کننده‌ای می‌تواند بازپرداخت اقساط ۱۹ میلیون تومانی را داشته باشد.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به این‌که رقم تعیین شده برای وام مسکن با قیمت‌ها بازار همخوانی ندارد، تصریح می‌کند: نکته مهم این‌جاست که این عدد کم هم باشد، در حال حاضر کسی توان خرید مسکن ندارد. فکر نمی‌کنم در حال حاضر کمتر از متری ۶۰ میلیون تومان بتوانید خانه در تهران پیدا کنید. یک خانه ۵۰ متری هم ۳ میلیارد تومان قیمت دارد. این وام یک سوم این رقم را پوشش می‌دهد.

یزدانی متذکر می‌شود: مهم این است که راه‌حل مبتنی بر وام در بازار مسکن جواب‌گو نیست. در حال حاضر بخش مسکن راه‌حلی ندارد جز این‌که از اساس همه چیز درست شود.

 

وی بیان می‌کند: خانه از پای بس ویران است و باید این ویرانه‌ها را درست کرد. یعنی باید از اقتصاد کلان، نظام حکمرانی شروع کرد تا اقتصاد کشور از نابه‌سامانی خارج شود.

این کارشناس بازار مسکن تاکید می‌کند: راه‌حل بازار مسکن در درون بخش مسکن نیست، ساماندهی به اقتصاد کلان شرط لازم است تا بتوانید به بخش مسکن سامان دهید.

رقم تعیین شده برای بازپرداخت وام مسکن، حتی صدای نمایندگان مجلس را هم در آورده است؛ به طوری که رحمت‌اله فیروزی، عضو کمیسیون عمران مجلس درباره اقساط ۱۹ میلیون تومانی وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن می‌گوید: واقعیت این است که من به عنوان نماینده مجلس هم توان پرداخت قسط ۱۹ میلیون تومانی برای وام خرید مسکن را ندارم، چه برسد به کارگر و کارمندی که صاحبخانه نیستند.

وی با تاکید بر اینکه مطمئن هستم کسی نمی‌تواند اقساط ۱۹ میلیون تومانی را پرداخت کند، می‌افزاید: آنهایی که درباره طراحی مدل این تسهیلات و مبلغ اقساط آن تصمیم می‌گیرند، باید توجه داشته باشند که با این شرایط خانوار چگونه از عهده پرداخت اقساط این وام‌ها برمی‌آیند.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح می‌کند: در حال حاضر میانگین حقوق کارمندان ۱۲ میلیون تومان است، اما بسیاری از متقاضیان مسکن و اقشاری که صاحب‌خانه نیستند، از قشر کارگر هستند یا اینکه شغلی ندارند بنابراین دریافت این وام برای اغلب مردم نشدنی است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی