کد مطلب: 31384

شناسنامه | تعویض شناسنامه | هزینه تعویض شناسنامه | شناسنامه قدیمی | تعویض شناسنامه قدیمی

خبر فوری برای دارندگان شناسنامه جلد قرمز | تاریخ ابطال شناسنامه قدیمی اعلام شد

اگر شما هم همچنان شناسنامه قدیمی جلد قرمز دارید و می خواهید شناسنامه تان باطل نشود این خبر را از دست ندهید.

خبر فوری برای دارندگان شناسنامه جلد قرمز | تاریخ ابطال شناسنامه قدیمی اعلام شد

یکی از اسناد هویتی ما ایرانی ها شناسنامه است . شناسنامه از طریق سازمان ثبت احوال کشور برای هر شهروند ایرانی صادر می شود. جزئیات حذف شناسنامه این افراد بر طبق قانون جدید را در ادامه با هم در سایت دیجی سرگرمی می خوانیم.

در حال حاضر، ثبت نام اینترنتی تعویض شناسنامه و پیگیری آن، با کد ملی، امکان پذیر نبوده و متقاضیان می توانند از طریق سامانه رهگیری مرسولات پستی و با استفاده از شماره مرسوله، برای پیگیری شناسنامه خود، اقدام نمایند.

علاوه بر کارت ملی که کارت هویتی اصلی ایرانیان محسوب گردیده، شناسنامه نیز در بسیاری از موارد، مانند افتتاح حساب بانکی، ثبت نام سامانه ثنا و ثبت نام فرزندان در مدارس، جهت دریافت خدمات دولتی و خصوصی، مورد نیاز می باشد.اما، گاهی، بنابر به دلایلی، شناسنامه فرد، با وضعیتی که دارد، قابل استفاده نبوده و لذا، دارنده این سند هویتی، جهت دریافت خدمات بخش دولتی و خصوصی، باید برای تعویض شناسنامه خود اقدام نماید که انجام این امر، مستلزم آگاهی از روند، مدارک لازم و هزینه های مربوط به عوض کردن شناسنامه می باشد.در چه مواردی، دارنده شناسنامه، می تواند برای تعویض آن، اقدام نماید؟

در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، در این موارد، تعویض شناسنامه، انجام می گیرد: پس از رسیدن فرد به ۱۵ سالگی، جهت عکس دار کردن شناسنامه؛ پس از رسیدن دارنده، به ۳۰ سالگی، جهت تعویض عکس شناسنامه؛ حذف ازدواج سابق از شناسنامه؛ حذف طلاق از شناسنامه زوجه در طلاق بائن غیر مدخوله؛ مخدوش شدن شناسنامه؛ تبدیل شناسنامه های قدیمی به جدید و تغییر مشخصات هویتی دارنده شناسنامه.

در هر یک از حالات فوق، دارنده، به منظور تعویض شناسنامه خود، باید با در دست داشتن مدارک لازم، به اداره ثبت احوال محل سکونت خود یا یکی از دفاتر پیشخوان دولت، مراجعه کرده و پس از دریافت فرم تعویض شناسنامه و پرداخت هزینه های قانونی، درخواست خود را به اداره ثبت احوال، ارائه نماید.

پس از ثبت درخواست، مامور اداره ثبت احوال مربوطه، به درخواست واصل شده، رسیدگی کرده و در صورتی که مطابق شرایط قانونی باشد، شناسنامه جدید، برای فرد، صادر شده و در غیر مورد مفقودی شناسنامه قدیم، متقاضی می تواند با ارائه شناسنامه سابق، شناسنامه جدید خود را به شکل حضوری و یا از طریق پست، دریافت نماید.لازم به ذکر است که ثبت درخواست تعویض شناسنامه، صرفا، توسط افراد بالای ۱۸ سال امکان پذیر بوده و افراد کمتر از ۱۸ سال، صرفا در صورت داشتن حکم رشد یا از طریق پدر، جد پدری، مادر (تا زمانی که در قید زوجیت پدر باشد) و سایر نمایندگان قانونی فرد، مانند قیم، می توانند برای عوض کردن شناسنامه خود، اقدام نمایند.

کدام شناسنامه باید تعویض شوند؟

پیش از هر چیز نیاز است بدانیم در چه مواردی می توانیم نسبت به تعویض شناسنامه اقدام کنیم؛ درحال حاضر شهروندان می توانند برای تعویض شناسنامه هایی که به دلیل قرار گرفتن در شرایط نامناسب مستعمل و فرسوده شده اند، شناسنامه هایی که به علت مرور زمان عکس آن با صاحب شناسنامه تطبیق ندارد، شناسنامه های دوبرگی که صاحبان آن به سن ۱۵ سال تمام رسیده باشند، شناسنامه هایی که صاحب آن تغییر مشخصات سجلی نام و نام خانوادگی و تغییر سن با رأی مراجع ذی صلاح را دارد. (شناسنامه هایی که با رأی مراجع ذیصلاح از حیث مشخصات هویتی دارای تغییراتی شده اند) و همه شناسنامه های قدیمی (جلد قرمز) که به فرمت جدید شناسنامه ها تبدیل نشدند، اقدام کنند.

شناسنامه

برای تعویض شناسنامه باید صاحب شناسنامه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی مراجعه کرده و درخواست تعویض را با تکمیل مدارک مورد نیاز ارائه کند.

دارندگان شناسنامه های قدیمی بخوانند

شناسنامه یکی از اسناد هویتی در ایران است که سازمان ثبت احوال کشور موظف است آن را برای هر شهروند ایرانی صادر کند که نخستین شناسنامه ایرانی در دوران قاجار و در تاریخ ۳ دی ۱۲۹۷ برای دختری به نام فاطمه بود و صاحب شماره شناسنامه یک شد تا این روز برای همیشه روز ثبت احوال در ایران نام بگیرد. اخیرا سازمان ثبت احوال از اجباری شدن تعویض شناسنامه های قدیمی خبر داده است.

تعویض شناسنامه‌هایی که به دلیل قرار گرفتن در شرایط نامناسب مستعمل و فرسوده شده اند، شناسنامه‌هایی که به علت مرور زمان عکس آن با صاحب شناسنامه تطبیق ندارد، شناسنامه‌های دو برگی که صاحبان آن به سن پانزده سال تمام رسیده باشند، شناسنامه‌هایی که صاحب آن تغییر مشخصات سجلی نام و نام خانوادگی و تغییر سن با رأی مراجع ذی‌صلاح را دارد و همه شناسنامه‌های قدیمی (جلد قرمز) که به فرمت جدید شناسنامه‌ها تبدیل نشدند، اجباری شده است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره لزوم تعویض شناسنامه‌های قدیمی گفته است: قطعا الزام برای جدید کردن شناسنامه‌ها وجود دارد، زیرا افراد برای دریافت خدمات دچار مشکل می‌شوند که توصیه میکنیم افراد هرچه سریع‌تر مراجعه کنند و شناسنامه‌های جدید را دریافت کنند چرا که باعث می‌شود در کشور راحت‌تر خدمات دریافت کنند و مشکلی برای آن‌ها ایجاد نشود و از سوی دیگر پایگاه اطلاعاتی سازمان ثبت احوال نیز کامل‌تر شده و برای ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان نیز کار تسهیل می‌شود.

مدارک لازم برای تعویض شناسنامه قدیمی

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه عبارتست از اصل شناسنامه در اختیار متقاضی به همراه ۲ قطعه عکس جدید با زمینه سفید. در صورتی که تغییری در مشخصات هویتی رخ داده باشد (نظیر تغییر نام یا نام خانوادگی)، ارائه مدارک مرتبط با آن تغییرات نیز الزامی است و به همراه داشتن شماره ملی پدر، مادر، همسر و فرزندان برای تکمیل فرم‌های مربوطه نیز الزامی است و در صورتی که ازدواج یا طلاق در شناسنامه فعلی ثبت نشده ارائه اصل سند ازدواج و طلاق نیز لازم خواهد بود همچنین اخذ درخواست تعویض شناسنامه صرفاً در دفاتر پیشخوان ارائه دهنده خدمات ثبت احوال انجام می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه مستعمل

برای تعویض شناسنامه‌های مستعمل نیاز به اصل شناسنامه، ۲ قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید (برای اشخاص ۱۵ سال به بالا) می‌باشد. همچنین اگر شناسنامه‌ای که جهت تعویض ارائه می‌شود، فاقد عکس باشد، ارائه اصل مدارک معتبر عکسدار از قبیل گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه رانندگی، کارنامه عکسدار دوره‌های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی نامه عکسدار محصلین از سوی مدرسه‌ای که مشغول تحصیل می‌باشند؛ الزامی است.

تا چه زمانی برای تعویض شناسنامه فرصت داریم؟

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در کشور حدود ۳۴ میلیون شناسنامه جلد قرمز وجود دارد که باید بتوانیم هر چه سریعتر این شناسنامه‌ها را تعویض کنیم.

هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: طی ۱۴ سالی که از تعویض شناسنامه‌ها می‌گذرد انتظار می‌رفت که این شناسنامه‌ها تعویض می‌شد. اما ما در همین ۲ سال برنامه ریزی کردیم تا سریعتر بتوانیم این شناسنامه‌های معروف به جلد قرمز را تبدیل به شناسنامه‌های جدید کنیم. چرا که این شناسنامه‌ها کاملاً مکانیزه هستند.

رئیس سازمان ثبت احوال گفت: یکی از برنامه‌هایی که امسال طراحی کرد‌ه ایم این است که تا پایان سال آینده وجود این شناسنامه‌های جلد قرمز را به حداقل برسانیم.

او همچنین به امکان جعل شناسنامه‌های جلدقرمز اشاره کرد. وی عنوان کرد: این شناسنامه‌ها محل اشکال هستند. می‌تواند از آن سوء استفاده شود و امکان جعل آن وجود دارد.

کارگر درباره همکاری ثبت احوال با سازمان‌ها برای جمع آوری شناسنامه‌های جلد قرمز گفت: یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های این سازمان تعویض این شناسنامه‌هاست. در همین راستا بانک مرکزی باید به عنوان متولی چاپ شناسنامه خام به ما کمک کند. برخی نهاد‌های نظارتی نیز که در تجدید چاپ همکاری دارند به ما کمک کنند تا تعویض این شناسنامه‌ها هرچه سریعتر انجام دهند.

او ادامه داد: ما تاکنون هنوز یک مهلت دقیقی را اعلام نکردیم. چرا که باید این شناسنامه‌های خام تأمین شود تا این کار انجام شود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره میزان شناسنامه‌های جلد قرمز در کشور گفت: در کشور حدود ۳۴ میلیون شناسنامه جلد قرمز وجود دارد. انشالله ما بتوانیم هر چه سریعتر این شناسنامه‌ها را تعویض کنیم.

آنچه دیگران میخوانند
  • علی ارسالی در

    آخه کارت ملی که هست، شناسنامه به چه درد میخوره؟
    در تمام کشورهای خارچی مردم فقط کارت ملی دارن و همه کاراشون حل میشه. این شناسنامه رو که از زمان قدیم رسم بوده، باید حذف بکنن. اداره ثبت احوال میخواد برای تجدید شناسنامه، از جیب مردم پول دربیاره..... همین.....

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی