کد مطلب: 28262

بنزین| قیمت بنزین|بنزین سوپر

اصلاحات مهم دولت درباره سهمیه بنزین در روز دوشنبه | خبر داغ تابستانی برای همه متقاضیان بنزین در مردادماه

درپاسخ به مسئله ناترازی بنزین راهکارهای سوخت جایگزین نظیر گاز مایع و گاز طبیعی کنار نهاده شده اند. چه ظرفیت هایی در این باره وجود دارد؟

اصلاحات مهم دولت درباره سهمیه بنزین در روز دوشنبه | خبر داغ تابستانی برای همه متقاضیان بنزین در مردادماه

 سهمیه بنزین از اهمیت بالا برخوردارست.سهمیه بنزین واریز شد. سهمیه بنزین در آخر هر ماه واریز میشود سهمیه بنزین هر ماه واریز میشود. آخرین تغییرات درباره سهمیه بنزین را در ادامه میخوانید.

مصرف بنزین این روزها با گسترش تولیدات خودروی کشور افزایش شدیدی یافته و خطر تشدید ناترازی بنزین را افزایش داده است. در این شرایط، اگر چه دولت ناترازی پنهان موجود را با راهکارهایی نظیر سوآپ بنزین پوشش داده، با این حال به نظر می رسد پس از سال ها بی توجهی در عین وجود ظرفیت ها، نوبت به توسعه راهکارهای سوخت جایگزین در کشور فرا رسیده است.

با این حال، گذشت دوره کرونا و همچنین روند رو به رشد مصرف بنزین را که از مسیر طولانی مدت خود دور شده بود، بازگرداند.  به طوری که به گزارش فارس به نقل از مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، امسال تاکنون، میانگین مصرف بنزین بین 119 تا 120 میلیون لیتر در روز بوده و به احتمال زیاد این میزان نیز بیشتر خواهد شد. این در حالی است که پیک تولید بنزین در کشور بین 110 تا 115 میلیون لیتر در روز است و به طور معمول در حالت پیک تولید نیز نمی توان به میانگین مصرف روزانه بنزین پاسخ داد. در مجموع در این بخش تخمین زده می شود که به طور میانگین طی امسال، کشور با ناترازی روزانه 15 میلیون لیتر بنزین (نسبت به بنزین تولیدی در پالایشگاه ها) روبه رو باشد.

مسئله ای که در امسال مطرح بود، این بود که آمارهایی از جمله آمارهای فوق در حوزه مصرف و تولید، با یکدیگر همخوانی ندارند و این در حالی بود که گاهی تاکید می شد طی امسال واردات بنزین انجام نشده است. با این حال، هم اینک گزارش فارس، نشان می د هد که دولت تاکنون توانسته با استفاده از ظرفیت سوآپ، تهاتر بنزین و کمک گرفتن از بنزین پتروشیمی ها، تولید و مصرف بنزین را سربه سر نگه دارد.

در شرایطی که به دلایل متعدد، استفاده از راهکارهای افزایش قیمت برای بهینه کردن مصرف بنزین در کشور میسر نیست، دولت در اقداماتی عاجل برای مهار ناترازی سوخت، رو به مهار قاچاق بنزین آورده است. به گفته سالاری مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، مقدار قاچاق بنزین کشور روزانه 5 میلیون لیتر برآورد می‌شود. بخشی از این قاچاق از طریق مهاجرت کارت‌های هوشمند سوخت انجام می‌شود. از این رو هم اینک شاهد اقداماتی از جمله محدود کردن کارت سوخت آزاد جایگاه های سوخت، کاهش 100 لیتری حجم سوخت آزاد کارت های سوخت و رسیدن آن به 150 لیتر و ایجاد محدودیت های جدید برای استفاده از کارت سوخت هستیم. (به این صورت که در هر بار سوخت گیری میزان سوخت گیری محدود شده، ضمن این که قید زمانی برای فاصله بین دو سوخت گیری تعریف شده است و ...)

اما با توجه به این که این راهکار نیز سرانجام به سطح بهینه اجرایی خود می رسد، به نظر می رسد باید راهکارهای غیر قیمتی دیگری که تاکنون برای مهار تقاضای سوخت به کار گرفته نشدند، روی میز قرار گیرند، تا حد امکان پیش بینی واردات بنزین در بودجه که برای کشور بسیار ارزبر و پرهزینه است، به تعویق بیفتد. طبق اظهارات شریعتی عضو کمیسیون انرژی در بودجه امسال «دولت واردات سوخت به میزان بیش از 600 میلیون دلار بنزین و 300 میلیون دلار گازوئیل را لحاظ کرده است. بدین ترتیب پیش‌بینی دولت بر واردات حدود یک میلیارد دلار بنزین و گازوئیل در سال 1402 است.»

با این اوصاف، اولین و در عین حال قابل دسترس ترین گزینه ای که هم اینک برای جبران ناترازی بنزین مطرح شده و وزیر صمت نیز به آن اشاره کرده، رفتن به سوی توسعه خودروهای برقی و هیبریدی است. موضوعی که در سال های گذشته به آن به عنوان یک راه و فناوری جدی حمل و نقل نگاه نشده است. با این حال هم اینک به نظر می رسد مسائل مقدم تری در حوزه خودرو از جمله قیمت و تنظیم بازار خودروهای بنزینی وجود داشته باشد.

دومین گزینه ای که به نظر می رسد رفتن به سوی آن توجیه پذیر و کم کم گریز ناپذیر است، استفاده از سوخت گاز طبیعی یا همان CNG است. در این زمینه، گزارش ها حاکی از آن است که هم‌اکنون زیرساخت مصرف روزانه 45 میلیون متر مکعب سی‌ان‌جی در کشور و جایگزینی با 45 میلیون لیتر بنزین وجود دارد ولی فقط نیمی از آن استفاده می شود. همچنین طبق آمار شرکت ملی پخش، دولت می‌تواند با سیاست‌های حمایتی، مصرف سی‌ان‌جی را به میزان 21.5 میلیون متر مکعب افزایش و مصرف بنزین را 21.5 میلیون لیتر در روز کاهش دهد.

سومین گزینه جایگزین برای بنزین، سوخت گاز مایع یا ال پی جی است. در این زمینه آمارهای شرکت گاز نشان می دهد که سالانه بیش از 3 میلیون تن ال‌پی‌جی به دلیل امکان نداشتن صادرات، در خطوط لوله سراسری هدر می‌رود. در صورت ورود این میزان ال‌پی‌جی هدررفته به سبد سوخت می‌توان روزانه 13.5 میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه‌جویی و حتی آن را با قیمت بالاتر صادر کرد.

در مجموع باید گفت که تنها از مسیر توسعه ظرفیت گاز مایع و طبیعی برای سوخت خودروها امکان کاهش مصرف بنزین معادل 35 میلیون لیتر در روز وجود دارد. این علاوه بر کاهش سوختی است که می تواند از مسیر بهبود بهره وری انرژی با توسعه خودروهای برقی حاصل شود.

وی با بیان اینکه نگاه دولت در بخش‌های مختلف با تکیه بر تفکر انقلاب اسلامی بوده و این تفکر در بسیاری از پیشرفت‌ها مؤثر بوده است. افزود: ایران اسلامی در بسیاری از شاخص‌ها نسبت به دوره گذشته رشد داشته است؛ لذا دولت سیزدهم گفتمان انقلاب را بر اساس قانون اساسی و منویات رهبر معظم انقلاب دنبال می‌کند. 

این مسئول با بیان اینکه مسیری که امام راحل آغاز کردند دنیای استکبار را زیر سوال برد، اذعان کرد: تاریخ به خوبی نشان داد که عاقبت سرسپرده‌ها  و کسانی که وابسته به بیگانه بودند چه شد و چه بلایی سرشان آمد؟ آن‌هایی که به اخم و لبخند دشمن واکنش نشان دادند در تاریخ اکنون در کجا هستند؟ این حجم از مطیع بودن را در حکومت پهلوی دیدیم؛ در دوره پهلوی اول منجر به تبعید و در دوره پهلوی دوم منجر به فرار شد.

وی ادامه داد: دشمنان سرسپردگان خود را حتی با وجود یک هواپیمای بزرگ از اموال و جواهرات هم، با آغوش باز نمی‌پذیرفتند. چرا که منفعتی دیگر برایشان نداشت. این مسئله را در کشورهای همسایه هم دیدیم؛ زمانی که صدام حسین سگ هار منطقه شده بود از او استفاده کردند، سپس پایان این شخصیت را به بدترین حالت توسط حامی‌های خود دیدیم. 

آذری‌جهرمی با بیان اینکه دوگانگی که استکبار جهانی تعریف می‌کند واقعیت ندارد، ابراز کرد: در طول تاریخ هر که به خود متکی بوده به بالندگی رسیده است؛ امروز اگر کارنامه انقلاب اسلامی را مقایسه کنیم مشاهده خواهیم کرد در همه عرصه‌های با وجود مقاصد شوم دشمنان، تحریم، جنگ، انواع خبرسازی‌ها و تشویش افکار عمومی با توجه به کشورهای همسایه پیشرفت‌های قابل توجه‌ای داشته‌ایم‌؛ این‌ها در دوره پهلوی به ظاهر حامی ما بودند تا به زعم خودشان ما پیشرفت علمی و اقتصادی داشته باشیم اما همه این اوامر به ظاهر بود ولی به طور علنی این شکل نبود. 

این مسئول با بیان اینکه باید قدردان روشنگری‌ها و هدایت‌های امام راحل و مقام معظم رهبری در جامعه باشیم، گفت: باید قدردان نعمت‌ها باشیم و یکی از مصادیق شکرگزاری نعمات الهی، شمردن نعمت‌ها و بیان خدمات مجموعه نظام به مردم از طریق رسانه‌ها و روایت‌گری آنها برای آحاد جامعه است. این همان جهاد تبیینی است که مقام معظم رهبری به آن سفارش دارند. 

سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به آمار مقایسه‌ای قبل انقلاب و پس از انقلاب، در حوزه‌های مختلف، اعم از پزشکی، علمی، نانو و نظامی و غیره، افزود: تحریم باعث پیشرفت ایران اسلامی به‌خصوص در بعد نظامی شد. ما مسیر مقاومت را رفتیم و در این مسیر نیز بی‌شک هزینه‌های زیادی دادیم. دشمنان تمام‌قد جلوی کشور ایستادند اما اگر با دید منصفانه طبق آمارهای جهانی نگاه کنیم در بسیاری از حوزه‌ها علی‌رغم فشارهای دشمنان در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت کرده‌ایم./ ایسنا

 مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با اشاره به برنامه ریزی برای تقویت سفرهای زمینی به کیش گفت: برای هر خودرو هنگام ورود به کیش از ۲۰۰ تا یک هزار لیتر بنزین رایگان اختصاص خواهد یافت.

«رحمان سادات نجفی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: براساس این طرح که با نام «رویداد تابستانه سلام هموطن کیش» آغاز شده، سه میلیون لیتر بنزین رایگان برای جذب گردشگر زمینی به کیش اختصاص یافته که در صورت استقبال مسافران تا پایان سال جاری ادامه دار خواهد بود.

وی ادامه داد: مسافران زمینی کیش می‌توانند با نصب برنامه «مشعل» به نشانی www.mymashal.ir و در لحظه ورود به کیش علاوه بر دریافت ۲۰۰ لیتر بنزین رایگان، با استقرار در هتل‌ها، خرید از مراکز پذیرایی، بازارها و تفریحات گردشگری، تخفیفات ۲۰ تا ۷۰ درصدی خود را بصورت بنزین رایگان دریافت کنند.

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با بیان اینکه بنزین‌های اهدایی امکان انتقال به دیگران را دارد، اضافه کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح این،‌ قابلیت تبدیل به وجه نقد بنزین ذخیره شده و انتقال به کارت بانکی معرفی شده است.

وی در ادامه با یادآوری سفر زمینی بیش از ۱۰۰هزار نفر به کیش در نوروز، ۱۴۰۲ افزود: هرچند این روزها خسارت وارده به دلیل کاهش تعداد پروازها در کسب و کارها و صنعت گردشگری کیش انکار ناپذیر است اما تجربه نشان می‌دهد که مسافران زمینی بازدهی مناسب و قابل قبولی در بازگشت رونق جزیره دارند.

«سادات نجفی» با بیان اینکه انتظار می‌رود این طرح خاص، محرکی برای جذب گردشگر در کیش باشد، تصریح کرد:‌ جزئیات این طرح به طور کامل از رسانه ملی و سایر رسانه های جمعی در حال معرفی و اطلاع رسانی است.

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش به تلاش بخش خصوصی برای بازگشت رونق به کسب و کارها و صنعت گردشگری کیش اشاره کرد و افزود: هم اکنون هتل‌های کیش بیش از ۷۰ درصد تخفیف به مشتریان خود ارائه می‌دهند و به جرات می‌توان گفت که قیمت یک هتل چهارستاره در جزیره کیش یک چهارم همین هتل در سایر نقاط گردشگری ایران است و با قیمت یک محل اقامتی مهمانپذیر در تهران برابری می‌کند./ ایرنا

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی