کد مطلب: 27217

یارانه نان| یارانه نان امروز

سورپرایز بزرگ: یارانه نان تیرماه دوبله شد | افزایش ۴۰ درصدی سهمیه ها در تابستان + جزییات

سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: کمک هزینه نانوایان از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافت.

سورپرایز بزرگ: یارانه نان تیرماه دوبله شد | افزایش ۴۰ درصدی سهمیه ها در تابستان + جزییات

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نان یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نان منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نان تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت:خبری از تغییر یارانه نان وجود ندارد. یارانه نان  حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نان حل خواهد شد..

محمد جلال افزود: بر اساس تصمیمات سال جدید، برای ترمیم اقتصاد و جبران خلأ درآمدی نانوایان تصمیم بر افزایش کمک هزینه نانوایان از 30 درصد به 40 درصد گرفته شد.

محمد جلال با بیان اینکه ترمیم‌های غیرقیمتی رویکرد دولت در اجرای این طرح است، افزود: با توجه به وضعیت نابسامان توزیع خمیر مایه‌ها که از اقلام جدی هرینه‌های نانوایان است، در سامانه یکپارچه توزیع آرد و در کنار آرد با نرخ مصوب توزیع می‌شود تا بازار‌های واسطه‌ای حذف و هزینه‌های تولید کم شود.

وی ادامه داد: البته ارتقای اقتصاد نانوایان به معنی گران شدن نان نیست و دولت هم تاکیدی بر افزایش نرخ نان ندارد.

 

جلال تصریح کرد: البته ممکن است در برخی از نان‌ها بدلیل افزایش هزینه‌ها در چند سال گذاشته، موضوع متناسب‌سازی نرخ صورت بگیرد، اما تاکید دولت در جهت ارتقا اقتصاد نانوایان بر الگوهای غیرقیمتی است به نحوی که در عین ارتقا سطح اقتصاد نانوایان، فشاری هم از نظر نرخ نان به مردم تحمیل نشود.

مشاور وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: از محل کمک هزینه‌هایی که هم‌اینک به نانوانان پرداخت می‌شود و ایده‌های مکملی که در حوزه اقتصاد نانوایان وجود دارد و می‌تواند به تصویب کارگروه آرد و نان اُستان‌ها برسد، می‌توان به اقتصاد نانوایان کمک کرد تا نانوایی به یک شغل اقتصادی قابل دفاع تبدیل شود.

 

وی خاطرنشان کرد: طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت تا دسترسی نانوایانی دارای رفتار متعهدانه‌ در قبال عرضه نان به مردم در چرخه افزایش سهمیه قرار بگیرد و اگر نانوایانی وجود داشته باشند که بنای تحویل آراد یارانه ای به مردم را ندارند از چرخه تولید خارج شوند.

جلال افزود: دولت با اجرای طرح هوشمندسازی توانست بدون اجرای آزادسازی قیمت و سهمیه‌بندی نان، میزان عرضه خارج از شبکه نان یارانه‌ای را به حداقل برساند و با این کار موجب شکستن شدن برخی نرخ های غیرواقعی مانند کاهش نرخ مجوز نانوایی‌ها شود بطوریکه نرخ این مجوزها هم اکنون در فرایند نزولی قرار دارد.

 

وی ادامه داد: اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان موجب افزایش قیمت آرد خارج از شبکه شد که می‌تواند در کاهش قاچاق آرد موثر باشد و از هدررفت منابع دولت در توزیع آرد و نان جلوگیری کند.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: تبدیل فعالیت نانوایی به یک فعالیت اقتصادی قابل دفاع و ارتقای کیفیت نان که در سالجاری دنبال می‌شود از دیگر اهداف طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان است که مُبتکر آن نیز دولت سیزدهم است.

وی تصریح کرد: مرحله‌ای از طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، با عنوان "شناورسازی سهمیه" از اواخر سال گذشته آغاز و امروز تصمیمانی در این زمینه با حضور اُستاندار اصفهان و مدیران مربوطه برای این اُستان گرفته شد.

 

جلال یادآور شد: در جلسه امروز تصمیماتی برای افزایش اختیارات اُستانی در مواردی که به تشخیص میدانی مدیران منطقه نیاز است تا تغییراتی در تخصیص سهمیه آرد نانوایان صورت بگیرد، گرفته و این اختیارات به کمیته‌های داخل اُستان تفویض شد.

وی اظهار داشت: افزایش اختیارات اُستان‌ها برای تخصیص واگذاری سهمیه آرد یارانه‌ای، این امید را بوجود می‌آورد تا دیگر شاهد اعمال محدودیت‌ در توزیع عادلانه آرد در استان‌ها نباشیم.

جلال یادآور شد: وجه نظارتی بر امور نانوایان بطورکامل در اختیار اُستان‌هاست و در کنار ایده دولت دایر بر قابل دفاع بودن اقتصاد نانوایان بایستی با موارد تخلف نیز برخورد قاطع صورت گیرد.

 

روزانه ۱۱ تا ۱۲میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام می‌شود

مشاور وزیر اقتصاد همچنین گفت: روزانه ۱۱ تا ۱۲ میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام می‌شود که این تراکنش‌ها اطلاعات زیادی در اختیار تصمیم گیران قرار می دهد و می توان از این بستر برای ارتقای کیفیت نان استفاده کرد.

محمد جلال ادامه داد: سازوکار شناسایی موارد تخلف نانوایان می‌تواند با سامانه موجود بر عهده مردم گذاشته شود و برای این امر برنامه‌ای هم طراحی شده است که تا پایان ماه جاری عملیاتی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تجربه مردم در خرید نان مانند گرانفروش، کم‌فروشی، ثبت تراکنش غیرواقعی و یا حتی تجربیات مثبت آنها در زمینه عرضه نان با کیفیت، برخورد مناسب نانوایان و رعایت بهداشت از طریق سیستم یاد شده قابل دریافت و به تبع برنامه‌ریزی است.

وی گفت: در طرح جدید بدنبال آن هستیم تا نظرات مردم در باره نانوایان بصورت مستقیم بر روی سهمیه آرد و در تخصیص کمک هزینه به نانوایان اثرگذار باشد.

 افزون بر پنج هزار واحد نانوایی در استان اصفهان فعالیت دارند.

یارانه نانبه گزارش مرکز اطلاع رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ محمد حسن جلالی مدیرکل هماهنگی و نظارت آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: بنابر آمار تاکنون 99 درصد واحد‌های نانوایی به کارتخوان مجهز شده‌اند و یک درصد مشکل مالکیتی دارند.

وی  با بیان اینکه عملیات فازبندی اجرای طرح هوشمندسازی در هیچ یک از استان‌ها کامل نشده است، افزود: با اجرای طرح هوشمندسازی واحد‌های نانوایی تغییری در سهمیه ایجاد نشده و تنها جابه‌جایی در سهمیه واحد‌های کم فعالیت اتفاق افتاده است.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: تا زمانیکه طرح هوشمندسازی به طور کامل اتفاق نیفتد، نمی‌توان درصدی از صرفه جویی آرد و گندم اعلام کرد.

جلالی گفت: با اجرای طرح هوشمندسازی تغییری در قیمت نان برای مصرف کننده ایجاد نمی‌شود و مابه‌التفاوت قیمت یارانه‌ای و تمام شده توسط دولت به نانوایی‌ها پرداخت می‌شود.

پرداخت یارانه نان چند ماهی است که آغاز شده و در پی آن قرار بود قاچاق آرد تا حد زیادی کنترل و کاهش یابد. یارانه نان از ابتدا این شائبه را به وجود آورد که پرداخت آن می‌تواند زمینه‌ساز گرانی قیمت نان شود.

از سال‌های گذشته موضوع نان سنتی در قالب نان یارانه‌ای نوع یک و نان یارانه‌ای نوع دو در کشور مطرح بود. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم‌ آرد نان یارانه‌ای نوع یک بین ۸۲۰ تا ۸۵۰ تومان است و قیمت هر کیلوگرم آرد نان یارانه‌ای نوع دو حدود ۱۲۰۰ تومان است. بنابراین هر دوی این نان‌ها با دو نوع آرد، یارانه‌ای محسوب می‌شوند و قیمت آنها فاصله زیادی هم ندارد.

در نانوایی‌ها عموما کیسه‌های زردرنگ آرد یارانه‌ای نوع دوم هستند و کیسه سفیدرنگ حاوی آرد نان یارانه‌ای نوع یک است؛ آرد نان یارانه‌ای نوع دو در ابتدای دهه۹۰ در دولت دهم که یک‌بار آزادسازی اتفاق افتاد تحت عنوان نانوایی‌های آزادپز مطرح شد. این اصطلاح از آن زمان باقی مانده و عمدتا در نانوایی‌های سنگکی این اصطلاح رایج است که این یک عبارت مصطلح شده اشتباه است.

در برخی موارد از این موضوع و اصطلاح از سوی نانوایان استفاده نادرست و باعث گمراه شدن مشتریان می‌شود وگرنه نانوایی سنتی آزادپز به شکل معنی‌داری در کشور وجود ندارد. یعنی نانوایی سنتی که آرد را با نرخ آزاد تهیه و با آن نان پخت کند در کشور وجود ندارد.

محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد با بیان این‌که آرد نانواهای سنتی به‌صورت یارانه تامین می‌شود، می‌گوید: «حدود ۶۵ تا ۷۰درصد آرد نانوایی‌های کشور از طریق آرد یارانه‌ای نوع یک تامین می‌شود و برای باقی آن ــ حدود ۳۰ درصد ــ آرد یارانه‌ای نوع دو توزیع می‌شود، اما باید توجه داشت که تمام نان‌های سنتی از طریق آردهای یارانه‌ای پخت می‌شود.»

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی