کد مطلب: 25815

بازنشستگان| حقوق بازنشستگان|همسان سازی حقوق

سوپرایز مهم دولت از حقوق بازنشستگان از امشب | واریزی مهم برای این افراد + خبر مهم

تهران - ایرنا - مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه پیگیر صدور احکام ۱۵ درصد بازنشستگان علوم‌پزشکی هستیم، گفت: ساماندهی و قانونی شدن کانون‌های بازنشستگی برای احقاق حقوق بازنشستگان کشوری و دوری از درهم‌ریختگی و طرح مسائل متنوع و متضاد ضروری است.

سوپرایز مهم دولت از حقوق بازنشستگان از امشب | واریزی مهم برای این افراد + خبر مهم

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: باید حقوق بازنشستگان به ویژه آن دسته از بازنشستگانی که دریافتی کمی دارند، در بودجه سال آینده افزایش پیدا کند.در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگان به زبان عامیانه ، می توان گفت ، مقدار پولی است که ماهانه ، به طور مستمر و تا پایان عمر ، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر اساس احکام جدید بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی ، تعلق می گیرد. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.​​حقوق بازنشستگان1401 همانند پاداش بازنشستگی برای افراد مختلف متفاوت است . حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مقداری از حقوق بازنشستگان کشور ی کمتر می باشد.

به گزارش ایرنا از صندوق بازنشستگی کشوری، نعمت‌الله ترکی روز دوشنبه در نشست با روسای کانون‌های بازنشستگی دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۲ استان کشور اظهار داشت: کانون‌های بازنشستگی دستگاه‌های اجرایی اکنون پراکندگی زیادی دارند و همین امر سبب شده تا به جای کمک به حل مشکلات بازنشستگان، به پیچیدگی پیگیری‌ها و سردرگمی این افراد منجر شود.

ترکی تصریح کرد: کانون‌ها و نمایندگان قانونی بازنشستگان برای همکاری، کمک رسمی و قانونی به صندوق بازنشستگی برای حل مشکلات موجود و پیگیری مطالبات بازنشستگان باید وضعیت قانونمند شدن خود را پیگیری کنند.

وی افزود: این درهم‌ریختگی‌ها و تعدد افراد یا گروه‌هایی که خود را نماینده بازنشستگان معرفی می‌کنند و هریک مطالباتی که گاه در تضاد یکدیگر هستند را مطرح می‌کنند، هم شرایط پیگیری امور بازنشستگان را دشوار می‌کند و هم به اهداف کانون‌های بازنشستگی و صندوق آسیب می‌زند.

ترکی تاکید کرد: بنابراین خواست ما ایجاد تشکل‌های قانونی و متحد و همراه است تا صندوق هم بتواند در کنار این نهادهای مشخص و شفاف و قانونی گام‌های جدی و عملی برای احقاق حقوق بازنشستگان بردارد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: در کشور قوانین مشخصی در حوزه‌های مختلف داریم و برای پیگیری این قوانین باید از مبادی رسمی و قانونی پیگیری کنیم. یک بخش قانونی برای پیگیری صندوق‌های بازنشستگی در تهران و سایر استان‌ها است و بخش قانونی دیگر کانون‌های بازنشستگی است.

ضرورت ساماندهی کانون‌های بازنشستگی/پیگیر صدور احکام ۱۵ درصد بازنشستگان علوم‌ پزشکی هستیم

بیمه درمانی از مهمترین اولویت‌های صندوق در سال جاری

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه بیمه درمانی از مهمترین اولویت‌های صندوق در سال جاری است، گفت: اعتقاد ما این است که امور درمانی بازنشستگان باید حتی در قالب یک کارت درمانی تعریف شود تا این افراد با مراجعه به هر مرکز درمانی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

ترکی اظهار داشت: گام اول ما این است که ماده قانونی امور بیمه تکمیلی بازنشستگان توسط دستگاه‌های اجرایی، عملیاتی شود و این موضوع در دست پیگیری است و تمام روش‌های لازم برای حصول به این هدف درحال انجام است.

ترکی در خصوص منابع همسان‌سازی بازنشستگان نیز گفت: پیگیری های جدی برای عملیاتی شدن منابع ۹هزار میلیارد تومانی از طریق تهاتر و فروش نفت درحال انجام است.

پیگیر صدور احکام ۱۵ درصد بازنشستگان علوم‌پزشکی هستیم

وی با اشاره به صدور احکام ۱۵ درصد علوم پزشکی نیز گفت: صندوق بازنشستگی در زمان گذشته مقصر است که این مساله را به درستی پیگیری نکرده است. ما باید ابتدا منابع لازم برای اجرای این احکام و تعهدات آن را مطالبه می‌کردیم و در اواسط سال ۱۳۹۹ که بودجه تبدیل به قانون شده بود و چنین منابعی در بودجه پیش‌بینی نشده بود، باید منابع آن به طور مشخص و شفاف تعیین تکلیف می‌شد که این اتفاق نیفتاده و اکنون به یک چالش تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های انجام شده مبلغ مابه‌التفاوت احکام ۱۵ درصد به حساب بازنشستگان مشمول حوزه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی واریز شد و احکام ۱۵ درصد نیز بزودی و در صورت نبود موانع قانونی صادر خواهد شد.

در این نشست، روسای کانون‌های بازنشستگی دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۲ استان کشور نیز به بیان دیدگاه و مطالبات بازنشستگان این حوزه از جمله صدور احکام ۱۵ درصد علوم پزشکی، بیمه تکمیلی درمان، ضرورت اجرای قوانین موجود و نظارت برحسن اجرای قوانین، ایجاد درگاه رسمی برای کانون‌های بازنشستگی برای جلوگیری از پراکندگی مسائل بازنشستگان و لزوم اجرای همسان‌سازی و معوقات سال‌های گذشته پرداختند.

مشمولان این قانون در صورت دارا بودن شرایط زیر حق استفاده از مستمری بازنشستگی را خواهند داشت:بیمه‌شدگانی می‌توانند از مستمری بازنشستگی طبق ماده ۷۶ قانون استفاده کنند که تا تاریخ تقاضای بازنشستگی حداقل ۲۰ سال تمام حق بیمه به مأخذ کامل را به سازمان پرداخت کرده باشند. (حداقل سابقه لازم در این ماده ۱۰ سال بوده که حسب بند ۳ جزء ب قانون اصلاح تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۴/۷/۸۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۴ مهر ۱۳۸۱ هر سال، یکسال اضافه شد تا به ۲۰ سال تمام رسید.)

مشمولان بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور: طبق قانون اصلاح تبصره ۲ الحاقی به ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی مصوب سال ۸۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام، حداقل سابقه پرداخت حق بیمه به صورت پلکانی و به ازای هر سال از تاریخ تصویب یک سال اضافه شد به‌نحوی که در یک فرایند ۱۰ ساله، حداقل مزبور به ۲۰ سال ارتقا یافت.حداقل سابقه پرداخت حق بیمه مقرر را قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی دارا باشند.

 

- سن مرد به ۶۰ سال تمام و سن زن به ۵۵ سال تمام رسیده باشد.ب – دارا بودن ۲۵ سال سابقه متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور: بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی صدرالاشاره (موضوع بند الف) بیمه شدگانی که حداقل ۲۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناوب در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی کنند.

ضمناً براساس استفساریه جزء(۱) بند(ب) تبصره(۲) ماده(۷۶) قانون تامین اجتماعی: سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور به هر میزان، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه ۱.۵ سال محاسبه خواهد شد.

 

۴- تبصره ۳ ماده ۷۶ قانون :الف – دارا بودن ۲۰ سال سابقه متوالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور: به موجب قانون اصلاح تبصره ۲ الحاقی ماده ۷۶ قانون اصلاح مواد ۷۲ و ۷۷ و تبصره ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده ۷۶ مصوب ۱۳۷۱ مصوب ۱۴/۷/۸۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین بند "۱" ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور مصوب سال ۸۵ هیات وزیران، بیمه شدگانی که حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متوالی در کارهای سخت و زیان‌آور را دارا باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی کنند.براساس این تبصره بیمه‌شدگانی که ۳۰ سال تمام کار کرده و در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته کرده‌اند، در صورتی که سن مردان ۵۰ سال و سن زنان ۴۵ سال تمام باشد می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند.

۳- اصلاحیه تبصره ۲ ماده ۷۶ قانونب – دارا بودن ۲۵ سال سابقه متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور: بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی صدرالاشاره (موضوع بند الف) بیمه شدگانی که حداقل ۲۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناوب در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی کنند.

ضمناً براساس استفساریه جزء(۱) بند(ب) تبصره(۲) ماده(۷۶) قانون تامین اجتماعی: سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور به هر میزان، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه ۱.۵ سال محاسبه خواهد شد.

 

۴- تبصره ۳ ماده ۷۶ قانون :بیمه شدگانی که دارای ۳۵ سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه باشند می توانند بدون در نظر گرفتن شرط سنی مقرر در قانون تقاضای بازنشستگی کنند.۵- تبصره ۴ ماده ۷۶ قانون (بازنشستگی زنان کارگر موضوع بخشنامه ۲۳ مستمری‌ها) :

به موجب تبصره ۴ ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی، زنان کارگر با داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۴۲ سال تمام سن می‌توانند از مزایای بازنشستگی بهره‌مند شوند، به شرط آن که در زمان تقاضای بازنشستگی یا ترک کار مشمول قانون کار قرار داشته باشند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی