کد مطلب: 25753

سهام|سهام عدالت| سهامداران

خبر داغ: خبر مهم برای سهامداران عدالت | واریزی مهم برای مردم + جزییات مهم

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: ۱۵۰ هزار سهامدار عدالت به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی نتوانستند سود مرحله دوم عملکرد ۱۴۰۰ را دریافت کنند.

خبر داغ: خبر مهم برای سهامداران عدالت | واریزی مهم برای مردم + جزییات مهم

تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی امسال صاحب سهام می شوند  سود سهام عدالت 1400 امسال دوبرابر شده و مرحله اول سود سهام عدالت به سهامداران واریز شد و مرحله دوم تا آخر اسفند واریز می شود  دارندگان سهام عدالت می توانند بدون ضامن از بانک ها وام خرد بگیرند.

 مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: ۱۵۰ هزار سهامدار عدالت به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی نتوانستند سود مرحله دوم عملکرد ۱۴۰۰ را دریافت کنند.

محمد باغستانی با بیان اینکه مرحله دوم سود عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت روز ۲۵ اسفندماه  سال قبل به حساب ۴۳ میلیون و ۸۶۴ هزار سهامدار واریز شد، افزود: بر اساس گزارش های دریافتی از بانک‌ها، سود حدود ۱۵۰ هزار سهامدار عدالت به حساب آنها واریز نشده است.

وی ادامه داد: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهم‌ترین دلایلی است که سود به حساب این تعداد از سهامداران سهام عدالت واریز نشده است.

مدیرعامل سمات اظهار کرد: سهامدارانی که با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند، می‌توانند با ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (sejam.ir) و یا درج شماره شبای معتبر خود در سایت sahamedalat.ir در فرایند دریافت سود سهام قرار بگیرند.

باغستانی اضافه کرد: سود سهامدارانی که مشکل شبای معتبر بانکی خود را برطرف کنند، در مراحل بعدی به حساب آنها واریز خواهد شد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد. گفتنی است، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی سال گذشته سود عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت را در دو مرحله و در روزهای ۳۰ آذرماه و ۲۵ اسفندماه به حساب بیش از ۴۳ میلیون سهامدار واریز کرد.

 خبر مهم وزیر اقتصاد درباره سهام عدالت

وزیر اقتصاد گفت: پررنگ کردن نقش مردم در مدیریت سهام عدالت از دیگر برنامه‌هاست که متأسفانه توسط دستگاه‌های دولتی انجام می‌شد و بنای ما با تأکید رئیس‌جمهور این است که نقش مردم در مدیریت شرکت‌های سهام عدالت که ۳۶ شرکت مهم هستند را افزایش دهیم.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری درباره امسال در رشد تولید و مهار تورم، افزایش نقش مردم را در برنامه داریم و وزارت اقتصاد در این‌باره چند برنامه مشخص دارد. ابتدایی‌ترین مورد تسریع و فراگیر شدن سامانه صدور مجوزهای کسب و کار است؛ تا امروز ۲۸۴ هزار کارآفرین و فعال اقتصادی توانسته‌اند مجوز خود را دریافت کنند.

وی افزود: هم‌چنین استفاده از ظرفیت بازارهای سرمایه کشور برای تأمین مالی تولید را در نظر داریم و در سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه شرکت‌های بخش غیردولتی را داشتیم. ضمنا مسئله تأمین مالی بخش‌های غیر دولتی در بازار سرمایه در نظر است که در سال گذشته ۹۰ هزار میلیارد تومان از طریق انتشار اوراق انجام گرفت و دولت در سال گذشته استقراض کمتری انجام داد و فضا برای فعالان بخش غیردولتی بازتر شد.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: مقرر شده امسال رئیس سازمان بورس و مدیران مجموعه بازار سرمایه به‌صورت ماهانه به استان‌ها می‌روند تا پروژه‌های استانی که از طرق غیربانکی باید تأمین مالی باید شود، از طریق بازار سرمایه به آن کمک شود.

خاندوزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ سه درصد افزایش سهم تسهلیات خرد به مردم و خانوارها را داشتیم و این روند را ادامه خواهیم داد، تصریح کرد: در سال گذشته ۹۱ درصد افزایش تسهیلات قرض‌الحسنه را داشتیم.

وی گفت: پررنگ کردن نقش مردم در مدیریت سهام عدالت از دیگر برنامه‌هاست که متأسفانه توسط دستگاه‌های دولتی انجام می‌شد و بنای ما با تأکید رئیس‌جمهور این است که نقش مردم در مدیریت شرکت‌های سهام عدالت که ۳۶ شرکت مهم هستند را افزایش دهیم.

 منبع: تسنیم

اما در نهم فروردین سال گذشته ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار، در اواخر فروردین همان سال این رقم به حدود  ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسید. تا ۱۸ اردیبهشت افزایش ارزش سهام عدالت ادامه داشت و به ۱۲ میلیون و ۷۶۳ هزار تومان هم رسید. اما دوباره روزهای پرنوسان بازار روی ارزش سهام عدالت نیز تاثیر گذاشت و ۱۰ خردادماه سال ۱۴۰۰، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و در چهارم تیرماه نیز حدود ۱۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان بود.

 

 

بر این اساس، چراغ‌های قرمز بورس بر سهام عدالت نیز سایه انداخت و ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در شهریورماه سال قبل  ۱۰ میلیون و ۴۶۳ هزار تومان بود. این سهام در اوایل مهرماه ۱۰ میلیون و ۴۸۴ هزار تومان قیمت داشت و در ۲۷ مهرماه تا ۱۰ میلیون ۱۹۵ هزار تومان کاهش پیدا کرد که کم‌ترین قیمت در سال گذشته بود.

اما روزهای سبز بازار سرمایه روی سهام عدالت نیز تاثیرگذار بود و طبق آخرین آمار، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی به بیش از ۱۱ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان رسیده است.

 

فروش سهام عدالت، همچنان ممنوع

البته همه این مباحث درحالی مطرح می شود که امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. این توقف فروش نیز از اواسط سال ۱۳۹۹ و پس از سقوط تاریخی بورس آغاز شد و همچنان هم با وجود وعده‌های زیاد چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی درمورد تعیین تکلیف سهام عدالت، ادامه دارد.

در این راستا، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آخرین اظهار نظر خود درمورد سهام عدالت، با بیان اینکه منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام دیگر دست دولت نیست، عنوان کرد: اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهام‌داران و ریز بودن سهم‌ها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد.  درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهام‌داران مستقیم می‌توانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمی‌توانند سهام خود را بفروشند.

 

عشقی درمورد امکان فروش سهام عدالت نیز گفت: باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. شرایط بازار یک دلیل است، اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می شود. در ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد.  ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.

این افراد سهام عدالت جدید می گیرند

آقای طغیانی در خصوص خروج موضوع اعطای سهام به متولدین ۱۴۰۲ گفت: به این موضوع یک ایراد شورای نگهبان گرفته بود و همواره ابهامی که شورای نگهبان گرفت این بود که برخی از شرکت‌های دولتی یک اقلیتی سهامدار خصوصی دارند و زمانی که بخواهیم از هزینه‌ها برای اجرای چنین طرح‌هایی برداشت داشته باشیم، ظلم در حق چنین سهامدارانی است. منبع این طرح منابع مالی ۲ درصد هزینه شرکت‌های دولتی بود.

 

او افزود: فرض کنید یک بنگاهی ۶۰ درصد دولتی و ۴۰ درصد خصوصی است و در حکم اعطای سهام خطی بین این بخش‌ها کشیده نشده بود. عملا جمع بندی کمیسیون بر این بود که اصلاح این مورد خیلی دشوار است و فرصتی برای پیش بینی منبع جدید نبود و از سوی دیگر سقف بودجه بسته شده بود و با توجه به این که منابع این حکم از دست رفت مجلس ناچار به حذف آن شد.

 

طغیانی درباره اینکه آیا دیگر اعطای سهام به متولدین ۱۴۰۲ اجرایی نمی‌شود؟ می‌گوید: در طول سال برای منابع آن فکری خواهد شد و به عنوان اصلاح بودجه در خصوص آن تصمیم گیری می‌شود.

پیش از این او گفته بود‌،  منابع اعطای سهام به متولدین ۱۴۰۲ را در بودجه دیده ایم./باشگاه خبرنگاران

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی