کد مطلب: 25081

یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید

واریزی مهم و فوری در جیب مردم| حساب ها شارژ شد؛خبر مهم برای مردم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حذف یارانه نقدی و تبدیل آن به کالابرگ را منوط به استقبال مردم دانست و گفت: اگر استقبال خوب باشد، طرح استفاده از کارات یارانه جایگزین یارانه نقدی می‌شود.

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.

یارانه نقدی

سید صولت مرتضوی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره امکان حذف یارانه نقدی خانوارها گفت: این طرح در استان هرمزگان به صورت آزمایشی در حال اجراست و حدود هزار فروشگاه در این استان به سیستم کالابرگ الکترونیکی مجهز شده اند.

وی با بیان اینکه تعداد فراوانی فروشگاه و خواربار فروشی در هر استان برای اجرای این طرح تعریف شده است، افزود: در حال ارزیابی استقبال مردم از این طرح در کل کشور هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد که با استقبال خوب مردم این طرح اجرایی شود زیرا بستر کار فراهم شده است.

مرتضوی در ادامه با یادآوری اینکه پس از موفقیت در اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در استان هرمزگان، اجرای آن به پنج استان دیگر تسری می یابد، ابزار امیدواری کرد که بتوان تا پایان امسال این طرح را در کل کشور اجرایی کرد.

وزیر رفاه درباره افرادی که مشمول دریافت یارانه نشده اند و متقاضی آن هستند، اظهار داشت: این افراد می توانند از طریق مراجعه حضوری و یا ثبت در سامانه، درخواست خود را مطرح کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

مرتضوی درباره اینکه آیا کارت یارانه تا سال آینده جایگزین یارانه نقدی می‌شود، گفت: این موضوع به میزان استقبال مردم بستگی دارد و کاملا اختیاری است؛ اگر استقبال خوب باشد این طرح جایگزین یارانه نقدی خواهد شد.

یارانه بگیران با کد دستوری# 28*788*

وزیر تعاون، کار ‌و رفاه اجتماعی درباره اینکه سرپرستان خانوار چگونه می توانند اعتبار خود را بررسی کنند، اعلام کرد: سرپرستان خانوار با کد دستوری# 28*788* می‌توانند میزان اعتبار خود را مشاهد کنند و به هر مقداری که ضرورت دانستند خرید کنند.

مرتضوی خاطر نشان کرد: در طرح کالابرگ الکترونیک خرید موادغذایی که حدود ۱۰ قلم کالا و مشمول ارز ۴۲۰۰ بودند را در سبد کالا قیمت گذاری کردیم که پایه قیمت گذاری آن شهریور ۱۴۰۰ بود.

وی این توضیح را هم داد که کالابرگ اقلام مهمی چون برنج و مرغ، لبنیات، ماکارانی و روغن را شامل می شود؛ انتخاب یک کالا در این مرحله کاملا اختیاری است و یک نفر می تواند اگر ضرورت داشت برنج خرید کند و کل مبلغ اعتباریش را در این مرحله مقدماتی یک قلم کالا بخرد.

پیشنهادی برای تغییر مشاغل سخت و زیان آور نشده است

یارانه نقدی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه آیا این وزارتخانه برنامه ای برای تغییر آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور و تغییر تعاریف مشاغل مشمول آن دارید، گفت: هیچ پیشنهادی برای تغییر مشاغل سخت و زیان آور به ما نشده است و برنامه ای در این خصوص نداریم.

افزایش بودجه صندوق بازنشستگی

مرتضوی در ادامه با بیان اینکه در بودجه سال آینده منابع خوبی برای تقویت صندوق‌های بازنشستگی دیده شده است، گفت: با دستور رئیس جمهور، بودجه صندوق بازنشستگی به 16 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و حقوق بازنشستگان نیز با توجه بویژه دولت و سازمان برنامه بودجه سال آینده افزایش خوبی خواهد داشت تا سال آینده برای این قشر سال آسانتری باشد.

بیت‌الله برقراری؛ مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر امروز در حاشیه بازدید عیسی‌زاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از این صندوق و جلسه با مدیران کل ستادی و استانی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: این صندوق براساس سیاست‌های کلی نظام و حمایت از اقشار ضعیف و محروم در سال 1384 شکل گرفت.

وی با اشاره به اصل 29 قانون اساسی و پوشش بیمه همگانی برای اقشار مختلف جامعه، گفت: سن ورود به این صندوق از 18 سالگی تا 50 سالگی است و روستاییان و عشایر و جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر می‌توانند در این صندوق عضو شوند.  

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر ادامه داد: خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همانند سازمان تامین اجتماعی است و پرداخت مستمری کارافتادگی و همچنین پرداخت مستمری به بازماندگان از خدماتی است که در این صندوق انجام می‌شود و به جز خدمات درمانی تمامی خدمات این صندوق همانند سازمان تامین اجتماعی است.

 

برقراری اضافه کرد: خدمات درمانی به بیمه شدگان این صندوق نیز توسط سازمان بیمه سلامت انجام می‌پذیرد و شاید یکی از دلایلی که موجب استقبال کمتر بیمه‌شدگان در این صندوق می‌شود، بحث نبود خدمات درمانی است که همانطور که گفته شد این خدمات نیز توسط سازمان بیمه سلامت انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سیاست صندوق در دوره جدید حرکت به سمت ارائه خدمات بیشتر است، گفت: رویکرد ما در این صندوق برنامه محور است ضمن اینکه می‌توانیم بر اساس یک برنامه راهبردی 5 ساله تعداد بیمه‌شدگان در این صندوق را افزایش بدهیم و این صندوق می تواند در یک بازه 5 ساله به برترین صندوق اجتماعی در بین سایر صندوق‌ها تبدیل شود.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: تا قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم یک میلیون و 400 هزار نفر تحت پوشش این صندوق قرار داشتند که این رقم هم اکنون به یک میلیون و 800 هزار نفر رسیده و در واقع در بازه زمانی فعالیت دولت سیزدهم تاکنون 400 هزار نفر به پوشش جمعیت این صندوق اضافه شده است.

خبر مهم برای مردم

برقراری بیان کرد: در طول 14 سال از تشکیل این صندوق از سال 1384 هر ساله بین 80 تا 100 هزار نفر به جمعیت این صندوق افزوده می‌شد و اگر قرار بود با این روند به جمعیت صندوق اضافه شود 70 الی 80 سال زمان می برد تا پوشش جمعیتی صندوق به حداکثری برسد. اما در یک برنامه 5 ساله می‌توانیم به این پوشش حداکثری برسیم.

وی همچنین با اشاره به بدهی انباشته شده دولت‌ها به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر، گفت: از سال 84 تا به امروز بدهی 10 هزار میلیارد تومانی به صندوق طرح شده که از این رقم 9 هزار و 500 میلیارد تومان آن کاملا مشخص است. انتظار ما این است که دولت سهام یکی از شرکت‌های خوب را در اختیار صندوق قرار بدهد تا بتوانیم شرایط خوبی را به لحاظ پایداری در صندوق داشته باشیم و این امر می‌تواند موجب پایداری 50 ساله صندوق شود.

وی با اشاره به آغاز به کار نخستین قرارگاه کرامت، گفت: این قرارگاه همزمان بار ولادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و با رمز نام مبارک ایشان آغاز به کار کرد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر با اشاره به اینکه بالاترین سطوح درآمدی در صندوق پرداخت مستمری دو میلیون و 660 هزار تومان است، گفت: امسال شاهد افزایش سطح درآمدی 60 درصدی در صندوق بودیم که این مسئله در صندوق بی‌نظیر بوده است.

برقراری با اشاره به باید دولت توجه ویژه ای را به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر داشته باشد، گفت: تقویت این صندوق می‌تواند حمایت‌های لازم را از روستاییان و عشایر داشته باشد و این امر می تواند از مراجعات این افراد به نهادهای حمایتی جلوگیری کند.

وی همچنین با اشاره به بدهی انباشته شده دولت‌ها به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر، گفت: از سال 84 تا به امروز بدهی 10 هزار میلیارد تومانی به صندوق طرح شده که از این رقم 9 هزار و 500 میلیارد تومان آن کاملا مشخص است. انتظار ما این است که دولت سهام یکی از شرکت‌های خوب را در اختیار صندوق قرار بدهد تا بتوانیم شرایط خوبی را به لحاظ پایداری در صندوق داشته باشیم و این امر می‌تواند موجب پایداری 50 ساله صندوق شود.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان

      تبلیغات متنی