کد مطلب: 49998

با خرید این خودرو ایران خودرو 500 میلیون سود کنید | اختلاف قیمت خودروهای اتوماتیک ایران خودرو از کارخانه تا بازار

قیمت کارخانه ری را حدود ۱ میلیارد و ۱۴۲ میلیون تومان می‌باشد در صورتی که این خودرو در بازار آزاد با قیمتی معادل ۱ میلیارد و ۶۵۲ میلیون تومان عرضه می‌شود

با خرید این خودرو ایران خودرو 500 میلیون سود کنید | اختلاف قیمت خودروهای اتوماتیک ایران خودرو از کارخانه تا بازار

اختلاف قیمت کارخانه و بازار محصولات اتوماتیک ایران خودرو  را در این گزارش بخوانید.

به گزارش اقتصادآنلاین، بر اساس قیمت محصولات اتوماتیک ایران خودرو در بازار آزاد و کارخانه، پژو ۲۰۷ اتوماتیک در بازار آزاد به قیمت ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان معامله می‌شود این در حالی است که این خودرو در نمایندگی‌های ایران خودرو حدود ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد در نتیجه معامله این خودرو حدود ۹۲ میلیون سود به شما می‌رساند.

قیمت بازار تارا اتوماتیک V۴ حدود ۱ میلیارد و ۱۷۷ میلیون تومان است که در کارخانه ایران خودرو حدود ۱ میلیارد و ۱۰۳ میلیون تومان قیمت دارد بدین ترتیب با خرید تارا اتوماتیک V۴ از کارخانه و فروش آن در بازار آزاد نزدیک به ۷۴ میلیون تومان سود خواهید کرد. قیمت کارخانه ری را حدود ۱ میلیارد و ۱۴۲ میلیون تومان می‌باشد در صورتی که این خودرو در بازار آزاد با قیمتی معادل ۱ میلیارد و ۶۵۲ میلیون تومان عرضه می‌شود به همین ترتیب معامله ری را نزدیک به ۵۱۰ میلیون تومان سود دارد. در جدول زیر قیمت کارخانه و بازار آزاد محصولات اتوماتیک ایران خودرو در تیر ۱۴۰۴ را بخوانید.

قیمت کارخانه و بازار آزاد محصولات اتوماتیک ایران خودرو - تیر ۱۴۰۴

برند قیمت بازار آزاد(تومان) قیمت کارخانه(تومان) اختلاف قیمت(تومان)
دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) ۱,۲۱۷,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۱۵۰,۹۴۳,۰۰۰ ۶۷,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۱,۰۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۹۵۸,۹۰۴,۰۰۰ ۹۲,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما ۱,۱۸۳,۰۰۰,۰۰۰ ۹۹۰,۱۴۳,۰۰۰ ۱۹۳,۰۰۰,۰۰۰
تارا اتوماتیک V۴ ۱,۱۷۷,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۱۰۳,۷۷۳,۰۰۰ ۷۴,۰۰۰,۰۰۰
ری را ۱,۶۵۲,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۱۴۲,۴۷۷,۰۰۰ ۵۱۰,۰۰۰,۰۰۰

ایران خودرو | مقایسه فنی ری را با هایما ۸S

ری را از پیشرانه EFP توربو با قدرت ۱۶۰ اسب بخار و گشتاور ۲۴۰ نیوتون‌متر استفاده می‌کند. گیربکس این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته اتوماتیک ساخت DAE چین است. وزن ریرا معادل ۱۴۲۵ کیلوگرم است. نسبت وزنی ویژه‌ای معادل ۹ است. سیستم تعلیق ریرا در جلو، از نوع مک فرسون و در عقب، از نوع تیر پیچشی است. سایز تایرهای ریرا ۲۱۵/۵۵R۱۸ است.

در مقابل، هایما ۸S از پیشرانه ۱.۶L توربو شارژر Gdi با قدرت ۱۹۲ اسب بخار و گشتاور ۲۹۳ نیوتون متر استفاده می‌کند. گیربکس هایما نیز از نوع ۶ سرعته اتوماتیک و بنابر داده‌های موجود همان نمونه DAE مورد استفاده در ریرا است. وزن هایما ۱۵۶۰ کیلوگرم است. نسبت وزنی ویژه‌ی هایما ۸.۱ است. یعنی دست‌کم روی کاغذ سریع‌تر از ریرا است. سیستم تعلیق هایما در جلو، از نوع مک فرسون اما در عقب، از نوع چند مفصلی (مولتی لینک) است. سایز تایرهای این هایما ۲۲۵/۵۵R۱۹ است.

در مقایسه ریرا و هایما ۸S تا اینجا باید گفت که پیشرانه هایما قوی‌تر از ریرا است. از آن مهم‌تر تعلیق عقب هایما از نوع مولتی لینک و بهتر از ریرا است. سایز تایرهای هایما هم بزرگ‌تر از ریرا است.

اولین کراس اوور ملی ایران خودرو با نام ری را در اواخر سال ۱۴۰۲ روی خط تولید قرار گرفت. پروژه تولید این خودرو از اواخر دهه ۹۰ با کد K125 شروع شد و برای اولین بار در تیر ماه ۱۴۰۱ در معرض دید خبرنگاران قرار گرفت. طراحی و تولید ماشین ریرا ایران خودرو روی پلتفرم متعلق به نسل دوم پژو ۲۰۰۸ انجام شده است و اتاق آن نیز شباهت‌هایی به اتاق ام وی ام ایکس۵۵ دارد. جالب است بدانید که ری را (ری‌را – ریرا) در زبان مازندرانی به معنی باران و همچنین پرنده‌ای کوچک‌تر از گنجشک است.

طراحی ظاهری ریرا ایران خودرو

ماشین ریرا ایران خودرو روی پلتفرم نسل دوم پژو ۲۰۰۸ ساخته شده است و به همین دلیل، ابعاد و اندازه مشابهی با همتای فرانسوی دارد. طراحان ایران خودرو برای ظاهر ریرا از خودروهای روز و مدرن الهام گرفته‌اند و سعی کرده‌اند چهره‌ای اسپرت و جدید برای آن ایجاد کنند که از این نظر شباهت‌هایی به هیوندای سانتافه ۲۰۲۱، لاماری ایما و ام و ام X22 پرو دارد.

بر اساس ترند روز دنیا، دی‌لایت‌ها در قابی باریک و دو طرف در کاپوت کشیده شده است. در وسط چهره ایکو ریرا جلوپنجره مشبک و بزرگی دیده می‌شود که در کناره‌های آن چراغ‌های اصلی نصب شده‌اند. در پایین سپر هم ورودی بزرگ هوا قرار دارد و دو طرف آن نیز مه‌شکن‌ها در قاب مشکی نصب شده‌اند.

کراس اوور ملی ایران خودرو در نمای جانبی شباهت زیادی به پژو ۲۰۰۸ و البته ام وی ام ایکس ۵۵ پرو دارد و خط شانه‌ای و حجم‌های روی درها، این خودرو را کشیده‌تر نشان می‌دهد.

ستون‌ها و سقف با رنگ مشکی متفاوت از بقیه بدنه هستند. ستون C عریض‌تر از پژو ۲۰۰۸ است و شیب بیشتری دارد و نشان می‌دهد طراحان قصد داشته‌اند کراس‌اوور اسپرت‌تری از همتای فرانسوی عرضه کنند. دور تا دور خودرو از سپرها و قوس چرخ‌ها و پایین درها را پلاستیک مشکی رنگی پوشانده است.

نمای عقب ریرا ایران خودرو

در نمای عقب ماشین ری را، چراغ‌ها با گرافیک یخی دیده می‌شوند. تریم دو رنگ بدنه از این زاویه بیشتر به چشم می‌آید، چرا که یک خط پهن مشکی رنگ روی در صندوق کشیده شده است و به قاب سیاه شیشه عقب و همین طور اسپویلر مشکی رنگ روی در صندوق متصل است.

طراحان ایرانی تلاش کرده‌اند با اضافه کردن دو سراگزوز به روی سپر، ظاهر اسپرت‌تری را در نمای عقب برای کراس اوور ملی پدید آورند.

هر چند خودرو ری را ایران خودرو در مقایسه با محصولات روز جهانی، چندان چشم‌گیر و جذاب نیست، اما طراحی خودرو ایرانی را یک پله جلوتر برده است.

طراحی داخلی ریرا ایران خودرو

همان‌طور که طراحان ایران خودرو برای بدنه محصول جدید از المان‌ها و ترندهای روز استفاده کرده‌اند، در طرح کابین نیز از عناصر مدرن و امروزی بهره گرفته‌اند. اولین موردی که در کابین ری را ایران خودرو به‌عنوان یک محصول داخلی توجه را جلب می‌کند، نمایشگرهای به‌هم‌پیوسته روی داشبورد است. هر کدام از این نمایشگرها ۱۲ اینچی هستند.

غربیلک فرمان از نوع D کات (برش‌خورده) است و دکمه‌های روی آن امکان کنترل بعضی سیستم‌ها را به راننده می‌دهد. در کنسول وسط یک اهرم دنده خلبانی دیده می‌شود و در کنار آن دکمه‌ها و کنترل‌هایی برای اتوپارک، کنترل حرکت در سربالایی و… در دسترس راننده قرار دارد.

با توجه به اینکه ری را جدیدترین و رده‌بالاترین محصول داخلی ایران خودرو است، انتظار می‌رود متریال کیفیت مناسبی داشته باشد، هر چند از این نظر از رقبای چینی مونتاژی پایین‌تر است. رویه داشبورد با مواد نرمی ساخته شده است و صندلی های خودرو از جنس چرم و پارچه هستند.

موقعیت قرارگیری راننده روی صندلی نیز باعث تسلط مناسب او بر قسمت جلو و نواحی جانبی ریرا می‌شود. میزان راحتی صندلی نسبت به اکثر خودروهای داخلی بالاتر است و حمایتگری بهتری را به ویژه هنگام دور زدن برای راننده و سرنشین جلو ایجاد می‌کند. با این حال مطابق معمول صندلی‌های ردیف عقب بیشتر حالت نیمکتی دارند و احتمالاً در مسافرت‌های طولانی خستگی و کوفتگی بیشتری برای سرنشینان به ویژه نفر وسط ایجاد می‌کنند.

از نظر ابعاد و اندازه کابین، ری را ایران خودرو وضعیتی مشابه با پژو ۲۰۰۸ دارد و فضای مناسبی را در اختیار ۴-۵ نفر قرار می‌دهد. با توجه به فاصله محوری ۲۵۹۰ میلیمتری،احتمال کمبود فضای پا و زانوها برای سرنشینان بلند قد وجود خواهد داشت.

گنجایش صندوق عقب ری را نیز ۴۱۰ لیتر است که به‌عنوان یک کراس اوور کوچک کافی به نظر می‌رسد،اما نسبت به سدان‌های ایران خودرو نظیر صندوق ۵۰۰ لیتری دنا پلاس، در این بخش محدودیت بیشتری نصیب کاربران ری را خواهد شد.

ایران خودرو برای طراحی ری را از پلتفرم IKP1 استفاده کرده که نوع ارتقایافته پلتفرم PF1 گروه خودروسازی پژو سیتروئن به حساب می‌آید. نسل دوم پژو ۲۰۰۸ نیز روی این پلتفرم ساخته شده است.

ریرا ایران خودرو از پیشرانه EF7P TC نیرو می‌گیرد که یک موتور ۴ سیلندر توربو به حجم ۱.۷ لیتر و به عبارت دقیق‌تر ۱۶۴۵ سی‌سی است. با این مشخصات ری را، بیشینه قدرت و گشتاور موتور به ۱۶۰ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتن.متر سر فلایویل می‌رسد که برای یک کراس اوور کوچک شهری مناسب است. برای مقایسه باید بدانید که پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۲۴ به یک پیشرانه ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری با قدرت ۱۳۶ اسب بخار مجهز است.

مشخصات فنی ریرا ایران خودرو

قدرت موتور ریرا از طریق گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود و فعلا خبری از تولید نسخه دستی ریرا نیست. گیربکس اتوماتیک معمولی AT کاربرد و کاربری ساده‌تر و راحت‌تری از جعبه دنده CVT و گیربکس دوکلاچه دارد. ضمن آنکه معمولا خرابی آنها نیز دیرتر اتفاق می‌افتد، به شرط اینکه کیفیت ساخت بالایی داشته باشد.

متاسفانه گیربکس‌های چینی ایران خودرو به ویژه برند لاندا سطح کیفی آنچنان بالایی ندارند و ممکن است در کارکردهای زیر ۴۰ یا ۵۰ هزار کیلومتر نیز دچار خرابی‌های عمده شوند.

خرابی دسته سیم ساعتی گیربکس شش دنده اتوماتیک محصولات جدید ایران خودرو می‌تواند به خرابی صفحات کلاچ داخلی و هزینه‌های بسیار بالا منجر شود.

بنابراین اگر احساس کردید گیربکس خودرو ایرادی دارد و گاهی تقه می‌زند، حتماً به متخصص مراجعه کنید تا مشکل احتمالی دسته سیم با هزینه بسیار کمتر رفع شود. وگرنه باید هزینه‌های گزاف در حد ۹۰ میلیون تومان برای رفع عیب گیربکس ریرا یا دیگر محصولات نظیر شاهین پلاس و دنا پلاس توربو اتوماتیک پرداخت کنید. تعویض روغن و صافی گیربکس به همراه خنک کن با نمونه اورجینال یا مرغوب داخلی در بازه ۲۰ هزار کیلومتر نیز می‌تواند در جلوگیری از خرابی این نوع جعبه دنده موثر باشد.

ری را ایران خودرو 

برگردیم به سراغ آمار و ارقام عملکردی ریرا ایران خودرو؛ شتاب ۰ تا ۱۰۰ ریرا برابر ۱۰.۴ ثانیه اعلام شده است که احتمالا با بنزین ایرانی این عدد کمی بالاتر خواهد بود. حداکثر سرعت ریرا نیز ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت است.

آن‌طور که اعلام شده ایکو ری را در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۳ لیتر بنزین مصرف می‌کند که در حد رقبای مونتاژی است و برای یک کراس اور ۱۴۲۵ کیلوگرمی تقریبا متعادل به نظر می‌رسد. باک سوخت این خودرو هم حدود ۵۰ لیتر گنجایش دارد و بنابراین با یک مرتبه سوختگیری حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ کیلومتر مسافت را می‌توان پیمود.

سیستم تعلیق عقب ریرا از نوع یکپارچه محور پیچشی است و احتمالاً در سرعت‌های بالا نقایصی را برای پایداری و هندلینگ خودرو ایجاد می‌کند. این در حالی است که اگر از سیستم تعلیق مستقل چند اتصالی استفاده می‌شد، مشکلات پایداری و هندلینگ در سرعت‌های بالا به حداقل می‌رسید،اما در این صورت قیمت خودرو و هزینه ساخت بالاتر می‌رفت.

نسخه برقی ری را ایران خودرو در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو معرفی شد تا بعد از ورود مدل بنزینی، با گسترش زیرساخت خودروهای برقی و همین‌طور دستیابی خودروسازان داخلی به فناوری‌های روز، ری را برقی را هم سالیان آینده در بازار ببینیم.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;