کد مطلب: 49822

طرز تهیه میرزا قاسمی مخصوص به سبک رستوران های گیلان | این آقای خوش سلیقه مخترع میرزا قاسمی است ! + عکس

میرزاقاسمی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است، که اصالت آن به استان گیلان و به زمان قاجار باز می گردد.در این متن به طرز تهیه این خوراک گیلانی پرداخته و درباره طبع این غذا که سرد است یا گرم، با شما گفتگو خواهیم کرد.

طرز تهیه میرزا قاسمی مخصوص به سبک رستوران های گیلان | این آقای خوش سلیقه مخترع میرزا قاسمی است ! + عکس

میرزاقاسمی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است، که اصالت آن به استان گیلان و به زمان قاجار باز می گردد.در این متن به طرز تهیه این خوراک گیلانی پرداخته و درباره طبع این غذا که سرد است یا گرم، با شما گفتگو خواهیم کرد.

مخترع میرزا قاسمی کیست ؟

میرزا محمد قاسم خان والی مرد سیاس و زرنگی بود که برادرش حسینعلی خان معیرالممالک او را وارد دستگاه دولت قاجار کرد. او توانست با هوش و پشتکار خود پیش چشم محمد شاه و بعد از آن ناصرالدین شاه قاجار عزیز شود.

به گزارش فرادید، میرزا محمد قاسم خان در سال ۱۲۷۱ از سوی ناصرالدین شاه به کنسولگری تفلیس فرستاده شد و برای رساندن پیغام تبریک شاه به مناسبت جلوس تزار الکساندر دوم به روسیه اعزام شد. او بعد از بازگشت از روسیه به پاس خدماتش به دولت نشان اقدس دریافت کرد که نشان مهمی در آن روزگار بود و از جانب ناصرالدین شاه والی گیلان شد.

ظاهراً ایشان علاقه زیادی به آشپزی داشت و به ارزش غذایی مواد اولیه توجه ویژه می‌کرد. تفریح بزرگ میرزا قاسم خان ترکیب کردن مواد غذایی با هم و درست کردن غذاهای من درآوردی بود.

همین تفریحات سبب شد که روزی میرزا قاسم خان در آشپزخانه‌اش با مخلوط کردن بادمجان کبابی، سیر تازه، گوجه و تخم مرغ یکی از لذیذترین و مشهورترین غذاهای ایرانی را بپزد و نام خودش را روی آن بگذارد و به ایین شکل میرزا قاسمی که یکی از مشهورترین غذاهای گیلانی است، ابداع شد. بنابراین میرزاقاسمی برخلاف بسیاری از غذاهای محبوب و رایج ایرانی که قدمت چند صد ساله دارند، غذایی قدیمی و کهن نیست.

هرچند قدمت غذاهایی مانند حلیم بادمجان و کشک و بادمجان به دوران صفوی می‌رسد، ابداع میرزاقاسمی به زمان قاجار برمی‌گردد و دستور پخت آن در دوران پهلوی با افزایش سفر به گیلان به سراسر کشور گسترس پیدا کرد.

میرزاقاسمی

مواد مورد نیاز برای پخت میرزا قاسمی برای چهار نفر

بادمجان :شش عدد متوسط

گوجه فرنگی :دو عدد

تخم مرغ:دو عدد

سیر:چهار حبه

رب گوجه فرنگی:یک قاشق غذاخوری

روغن ، نمک و زردچوبه :به اندازه لازم

مرحله یک) کباب کردن بادمجان

برای پخت میرزا قاسمی نخست بادمجان ها را روی آتش مستقیم کباب می کنیم تا بوی دود بگیرند. برای  اینکه بادمجان ها پس از کباب شدن راحت پوست کنده شوند، آنها را داخل پلاستیک فریزر قرار داده و برای چند دقیقه کنار می گذاریم. این کار باعث می شود تا پوست بادمجان ها به راحتی برداشته شود. پس از پوست کندن بادمجان ها آنها را خوب له می کنیم.

مرحله دو) گوجه ها را پوست بگیرید!

در این مرحله گوجه ها را پوست می گیریم. برای این کار انتهای گوجه ها را یک ضربدر کوچک زده و آن را برای پانزده تا بیست ثانیه داخل آب در حال جوش می اندازیم. سپس گوجه ها را از آب جوش بیرون کشیده و داخل آب کاملا سرد قرار می دهیم. با این ترفند گوجه ها به راحتی پوست گرفته می شوند.

مرحله سه) مواد را طبخ کنید!

در این مرحله همه مواد آماده هستند تا داخل تابه با روغن کافی پخته شوند. ابتدا سیر و زردچوبه را با کمی روغن تفت می دهیم تا سیرها سبک شده و زردچوبه رنگ باز کند. سپس بادمجان های دودی له شده و گوجه فرنگی های پوست کنده را به مواد داخل تابه منتقل می کنیم. شعله را ملایم کرده تا آب میان بافتی گوجه ها و بادمجان ها تبخیر شود.

وقتی مواد داخل تابه به روغن افتاد، نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی می رسد. البته در بسیاری از دستورها استفاده از رب گوجه فرنگی را اختیاری نوشته اند. اگر دوست داشتید می توانید این مورد را حذف کنید. هر چند که بسیاری از افراد از خوش طعم شدن این غذا با رب گوجه فرنگی حکایت کرده اند. در انتها نیز تخم مرغ را اضافه کرده و چاشنی غذا را اندازه می کنیم. این غذا به راحتی جا افتاده و آماده است تا با نان سرو شود.

میرزا قاسمی

چند نکته تکمیلی برای پخت بهتر میرزا قاسمی​

برای پخت میرزا قاسمی می توان به جای کباب کردن از روش آب پز استفاده کنید. اگر احیانا مزه دودی بادمجان را دوست ندارید، این روش برای شما مناسب تر خواهد بود. البته سرآشپزهای شمالی این غذا را روی آتش مستقیم و با ذغال کباب می کنند.

هنگام خرید بادمجان مراقب باشید، بادمجان ها تازه و بدون تخم باشند. بادمجان های آخر فصل یا بادمجان هایی که زیاد درشت شده اند، دارای تخم هستند. این تخم ها باعث تلخ شدن غذای شما می شوند. شمالی های خوش قریحه برای تزیین این غذا از نیمرو کمک می گیرند. پس از اینکه پخت میرزا قاسمی تمام شد، در ظرفی نچسب و به صورت جداگانه یک تخم مرغ  را به صورت نیمرو آماده کرده و روی غذا می گذارند. شما می توانید برای تزیین این غذا از گردو نیز کمک بگیرید.

آیا میرزا قاسمی طبع سرد دارد یا گرم؟

از آنجا که بسیاری از افراد به طبع غذا اهمیت زیادی می دهند، در این قسمت به نوع طبع این غذا می پردازیم. این غذای خوشمزه شمالی، جزو غذاهای با طبع گرم قرار می گیرد. با این همه این خوراک لذیذ می تواند باعث افزایش سودا در بدن شود.

همانطور که می دانید، سودا در بدن باعث بروز لک، دمل، جوش، واریس و غیره می شود. بهتر است مصرف این خوراک خوشمزه را محدود کنید وگرنه ممکن است مزاج سوداوی در شما غلبه کند. همچنین افرادی که با بیماری بواسیر دست و پنجه نرم می کنند، بهتر است در مصرف این غذای خوشمزه افراط نکنند.

ناگفته نماند، مصرف این غذا برای کسانی که در محیط ها و اقلیم های گرم و خشک زندگی می کنند، باید با احتیاط همراه باشد. افرادی که دارای غلبه دم، سودا و صفرا دارند نیز بهتر است در مصرف این خوراک مغذی محتاط عمل کنند.  

مصرف این خوراک شمالی برای چه افرادی توصیه می شود؟

اگر مزاج شما بلغمی است، می توانید بدون نگرانی میرزا قاسمی را تهیه کرده و بر سر سفره یا میز ناهار تان بگذارید. مصرف این وعده خوشمزه و مغذی اگر با مصلح خود همراه شود، کاملا بی ضرر خواهد بود. این افراد می توانند هر دو هفته یکبار این غذای خوشمزه شمالی را پخته و نوش جان کنند.

البته اگر شما نیز با وجود غلبه سودا، دم و صفرا همچنان علاقه دارید تا از این غذا نوش جان کنید، می توانید از مصلح آن کمک بگیرید. خوراکی هایی چون رب انار، روغن گاوی تازه، آب انار ملس و غیره مصلح این غذا می باشند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;