کد مطلب: 47601

یارانه نقدی | مبلغ یارانه نقدی

شوک جدید به یارانه بگیران | چرا یارانه نقدی این خانوارها کم واریز شد؟

در حالی که ۳ روز از واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ می‌گذرد برخی یارانه بگیران خبر می‌دهند که یارانه نقدی آنها با کاهش مواجه شده است.

شوک جدید به یارانه بگیران | چرا یارانه نقدی این خانوارها کم واریز شد؟

در حالی که ۳ روز از واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ می‌گذرد برخی یارانه بگیران خبر می‌دهند که یارانه نقدی آنها با کاهش مواجه شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین، یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ طی دو مرحله در روزهای ۲۵ و ۳۱ اردیبهشت به ترتیب برای دهک‌های اول تا سوم و دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد. 

یارانه بگیران دهک‌های اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان (به ازای هر عضو خانوار) و یارانه بگیران دهک‌های چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان دریافت کردند. اما در این بین برخی یارانه بگیران که تا پیش از اردیبهشت ماه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند اکنون خبر داده‌اند که یارانه هر عضو خانواده آنها ۱۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.

طبق بررسی خبرنگار اقتصادآنلاین، دلیل این اتفاق به تغییر دهک‌‌بندی برخی خانوارها برمی‌گردد و اعمال این تغییرات مربوط به اردیبهشت‌ماه نیست و از پاییز سال قبل آغاز شده است. 

بر این اساس خانوارهایی که تا پیش از این در دهک‌های اول تا سوم قرار داشتند و اکنون دهک درآمدی آنها بالاتر رفته، یارانه‌شان از ۴۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان (به ازای هر نفر) کاهش یافته است. از آن سو برخی یارانه برخی افراد که از دهک‌های بالاتر وارد دهک‌های اول تا سوم شده‌اند ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

طبق همین تغییرات، زمان واریز یارانه برخی خانوارها هم با تغییر مواجه شده است و افرادی که دهک درآمدی آنها به بالاتر از دهک ۳ صعود کرده، از این پس طبق جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها به جای بیست و پنجم هر ماه در روز پایانی ماه یارانه دریافت خواهند کرد.

یارانه نقدی کدام افراد حذف شد؟

دولت چهاردهم اجرای مصوبه حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد که در سال ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد را آغاز کرده است. این طرح با هدف اصلاح ساختار یارانه‌ها، کاهش فشار بودجه‌ای و هدایت منابع به اقشار نیازمند تدوین و اکنون وارد فاز اجرایی شده است.

 

برای حذف یارانه نقدی شاخص‌هایی در نظر گرفته شده که در جدول زیر مشاهده می‌فرمایید:

ردیف شاخص حذف یارانه توضیحات
۱ دارایی ملکی بالا مجموع ارزش املاک، مستغلات یا باغ‌ویلاهای خانوار بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد
۲ خودروهای گران‌قیمت داشتن یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو کابین با مجموع ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان
۳ درآمد ماهانه بالا عبور درآمد خانوار از سقف مشخص بر اساس اطلاعات سامانه‌های رسمی (مالیاتی، بانکی، بیمه‌ای)
۴ تراکنش‌ مالی بالا خریدهای ماهانه یا گردش مالی بالا در حساب‌ها به‌عنوان نشانه توان مالی بالا
۵ اقامت خارج از کشور ثبت اقامت دائم خانوار یا یکی از اعضا در خارج از کشور
۶ سفرهای خارجی مکرر بیش از پنج سفر خارجی در طول یک سال


بر اساس قانون جدید، منابع حاصل از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، صرف افزایش حمایت و اختصاص یارانه بیشتر به سه دهک پایین جامعه خواهد شد. این اقدام در راستای تقویت عدالت اجتماعی و تمرکز بر حمایت هدفمند از اقشار آسیب‌پذیر صورت می‌گیرد.

دولت اعلام کرده است که داده‌های مورد استفاده برای حذف یارانه‌ها از منابع مختلفی چون سازمان امور مالیاتی، وزارت راه و شهرسازی، بانک‌ها و سایر نهادهای ذی‌ربط استخراج می‌شود تا عدالت اجرایی حفظ شود.

همچنین،امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده از طریق سامانه‌های رسمی فراهم است. البته در صورتی که اعتراض افراد پذیرفته نشود، ممکن است از سایر حمایت‌های دولتی مانند تسهیلات یارانه‌ای یا معافیت‌های مالیاتی نیز محروم شوند.

نحوه و مراحل اعتراض به نحوه دهک‌بندی یارانه نقدی ۱۴۰۴

در حال حاضر، دهک‌های هشتم، نهم و دهم مشمول دریافت یارانه کالابرگ نیستند، و دهک دهم نیز یارانه نقدی دریافت نمی‌کند. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و اعلام رسمی دولت، یارانه نقدی دهک‌های هشتم و نهم نیز به‌زودی حذف خواهد شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، یارانه نقدی بیش از ۷۵۰ هزار نفر حذف شده و با توجه به تأکید رئیس‌جمهور بر لزوم حذف یارانه سه دهک پردرآمد، این روند با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

دهک‌بندی درآمدی خانوار‌ها همچنان مبنای اصلی تخصیص یارانه‌های نقدی و کالابرگ در کشور محسوب می‌شود.

در حال حاضر دهک‌های هشتم، نهم و دهم از دریافت یارانه کالابرگ محروم هستند و دهک دهم نیز یارانه نقدی دریافت نمی‌کند. بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و اعلام رسمی دولت، قرار است یارانه نقدی دهک‌های هشتم و نهم نیز به‌زودی قطع شود.

نحوه اعتراض به دهک‌بندی درآمدی

اگر احساس می‌کنید دهک درآمدی خانوار شما به درستی محاسبه نشده و به اشتباه در رده‌های پردرآمد قرار گرفته‌اید، می‌توانید اعتراض خود را از طریق یکی از سه مسیر زیر ثبت کنید:

۱. ثبت اینترنتی از طریق سامانه حمایت

سریع‌ترین و ساده‌ترین روش، مراجعه به سامانه اینترنتی «حمایت» به نشانی hemayat. mcls. gov. ir است. مراحل ثبت به شرح زیر است:

ورود کد ملی و شماره همراه سرپرست خانوار

مشاهده اطلاعات خانوار و انتخاب گزینه «درخواست بررسی» در صورت وجود مغایرت

بارگذاری مدارک مورد نیاز (از جمله اطلاعات شغلی، مالیاتی، بانکی و ملکی)

۲. تماس تلفنی با مرکز پاسخگویی ۶۳۶۹

در صورت نداشتن دسترسی به اینترنت، می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرید. این مرکز از ساعت ۷ صبح تا ۱۲ شب پاسخگوی شهروندان است و امکان ثبت و پیگیری تلفنی اعتراض‌ها را فراهم می‌کند.

۳. مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت

اگر استفاده از روش‌های اینترنتی یا تلفنی برایتان مقدور نیست، مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت گزینه جایگزین خواهد بود. برای این منظور باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

اصل کارت شناسایی سرپرست خانوار

شماره تلفن ثبت‌شده به نام سرپرست

فرم تکمیل‌شده اعتراض

امضای وکالت‌نامه جهت بررسی حساب‌های بانکی و اطلاعات مالی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف ۱۰ روز کاری به اعتراضات ثبت‌شده رسیدگی کند. نتیجه بررسی از طریق پیامک به سرپرست خانوار اطلاع‌رسانی خواهد شد.

اطلاع از وضعیت یارانه و دهک خانوار

برای مشاهده دهک درآمدی خانوار و وضعیت دریافت یارانه نقدی یا کالابرگ، به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir/ مراجعه کرده و با ورود شماره همراه و کد ملی سرپرست خانوار، جزئیات مرتبط را مشاهده کنید.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;