کد مطلب: 47236

کالابرگ ویژه برای دهک‌های کم‌ درآمد نهایی شد | واریز کالابرگ 600/000 تومانی برای خانوارها

مریم خاک‌رنگین، مدیرکل دفتر خانواده، بانوان و سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی، با اعلام این خبر گفت: برای خانواده‌هایی که فرزندان سه‌قلو و بیشتر دارند، مستمری ماهانه، کمک‌هزینه مراقبتی، بسته‌های تغذیه‌ای، مسکن و اشتغال در نظر گرفته شده است. به گفته او، این بسته‌ها به‌ویژه برای خانواده‌هایی که کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه دارند، کاربرد ویژه‌ای دارد.

کالابرگ ویژه برای دهک‌های کم‌ درآمد نهایی شد | واریز کالابرگ 600/000 تومانی برای خانوارها

کالابرگ | سازمان بهزیستی از بسته‌ای جامع از حمایت‌ها برای خانواده‌های دارای فرزندان دوقلو و چندقلو رونمایی کرد؛ حمایتی که از کمک‌هزینه مراقب همراه تا بسته‌های معیشتی و تأمین مسکن و اشتغال را در بر می‌گیرد.

مریم خاک‌رنگین، مدیرکل دفتر خانواده، بانوان و سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی، با اعلام این خبر گفت: برای خانواده‌هایی که فرزندان سه‌قلو و بیشتر دارند، مستمری ماهانه، کمک‌هزینه مراقبتی، بسته‌های تغذیه‌ای، مسکن و اشتغال در نظر گرفته شده است. به گفته او، این بسته‌ها به‌ویژه برای خانواده‌هایی که کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه دارند، کاربرد ویژه‌ای دارد.

وی افزود: در صورت معرفی این کودکان از سوی سازمان، شیر خشک مورد نیاز برای نوزادان زیر یک سال نیز توسط وزارت بهداشت تأمین می‌شود. منابع مالی این مستمری‌ها از محل اعتبارات بهزیستی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین شده و تاکنون ۳۸ هزار و ۴۱۹ نفر تحت پوشش قرار گرفته‌اند. همچنین، ۱۵۲۸ پرونده دیگر در نوبت بررسی است.

خاک‌رنگین تأکید کرد که حمایت از خانواده‌های دارای چندقلو با اولویت دهک‌های پایین درآمدی انجام می‌شود و در صورت وجود اعتبار، دهک‌های بالاتر نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت. به گفته او، در سال گذشته، رقمی معادل ۱.۳ همت به خانواده‌های دارای چندقلو اختصاص داده شد.

یکی از مهم‌ترین اقدامات جدید، پرداخت کمک‌هزینه مراقب همراه برای خانواده‌های دارای فرزندان سه‌قلو و بیشتر زیر دو سال است. این کمک‌هزینه از سال ۱۴۰۳ برای خانوارهای دهک سوم و پایین‌تر آغاز شده و با هدف تأمین هزینه‌های پرستار یا مهد کودک پرداخت می‌شود. اکنون حدود ۳ هزار خانواده چندقلو در بهزیستی پرونده فعال دارند و سازمان در تلاش است امسال این کمک‌هزینه را به همه آن‌ها برساند.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، مدیرکل دفتر خانواده بهزیستی به برنامه‌های سلامت محور این سازمان اشاره کرد. به گفته او، امسال غربالگری سلامت برای ۱۰۰ هزار زن سرپرست خانوار انجام خواهد شد و تمرکز ویژه بر شناسایی و درمان بیماری‌هایی مانند سرطان سینه و رحم در زنان بالای ۳۹ سال خواهد بود.

چندقلو

وی با ابراز نگرانی از عدم مراجعه برخی مددجویان به مراکز بهداشتی به دلایل اقتصادی، جسمی یا ناآگاهی، از لزوم همکاری گسترده‌تر وزارت بهداشت برای اجرای مؤثر این طرح‌ها خبر داد. همچنین، ارتباط مستمر مددکاران اجتماعی با خانواده‌های دارای چندقلو و هماهنگی برای استفاده از خدمات درمانی در روزهای مشخص، از دیگر تمهیدات سازمان بهزیستی برای کاهش مشکلات این خانواده‌هاست.

 دولت با هدف حمایت از مادران شیرده، طرح یارانه مادران شیرده را اجرایی کرده است که این افراد می توانند با استفاده از کد یارانه مادران باردار و وارد کردن کد ملی خود در سامانه مربوطه، از مزایای این طرح بهره مند شوند. همچنین، امکان استعلام طرح یسنا مادران شیرده با کد ملی از طریق پورتال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد تا این افراد از وضعیت یارانه خود مطلع شوند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، از ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حساب بانکی حدود ۲ میلیون مادر باردار، شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال نیازمند حمایت واریز شده است. این اقدام در چارچوب *ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت* و با هدف تقویت معیشت این گروه انجام شده است.

در زیر جزئیات کلیدی این طرح و اطلاعات مرتبط آورده شده است:

خبر جدید از واریز یارانه کودکان و مادران باردار

مدیرکل دفتر امور حمایتی وزارت کار گفت: در پی ابلاغ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از سوی ستاد ملی جمعیت برای حمایت از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده امروز حساب مادر باردار و کودکان زیر ۲ سال شارژ شد.

 زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در پی ابلاغ یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از سوی ستاد ملی جمعیت، اقدامات تازه‌ای برای حمایت از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده است.قیومی با اعلام این خبر افزود: روز گذشته، مبلغ حمایتی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر از جاماندگان ماده ۲۴ شارژ شد.

این افراد شامل مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال هستند که اطلاعات‌شان پس از به‌روزرسانی در سامانه‌های مرتبط شناسایی شده‌اند. همچنین پیامک اطلاع‌رسانی نیز برای این خانوارها ارسال شده است.

وی ادامه داد: از محل باقی‌مانده اعتبار، امروز برای حدود ۱.۵ میلیون مادر مشمول دور اول و ۵۰۰ هزار مادر مشمول دور دوم، به‌ازای هر خانوار مبلغ ۲۰۰ هزار تومان واریز شد.قیومی با اشاره به عنوان این حمایت گفت: این مرحله از پرداخت، در قالب بسته حمایتی جمعیت و با هدف تقویت توان معیشتی مادران دارای شرایط، صورت گرفته است.

 پیش‌تر زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار رفاه فارس، اعلام کرد: برای طرح حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه، امسال یارانه آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و جمعیت این کودکان به ۲۰۰ هزار نفر در کشور می‌رسد. می‌خواهیم هر کودکی که دچار سوءتغذیه است، به این طرح اضافه شود. احتمالاً یارانه این کودکان از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد که با رشد ۳۰ درصدی همراه خواهد بود.

جزئیات واریز ۲۰۰ هزار تومانی به مادران باردار و شیرده 

منبع اعتبار: 
 این پرداخت از محل *هزار میلیارد تومان* اعتبار اختصاصیافته توسط *ستاد ملی جمعیت* تأمین شده است. این اعتبار برای اجرای برنامه‌های حمایتی از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون مذکور در نظر گرفته شده است.

تعداد مشمولان یارانه مادران و کودکان 

 - *۱.۵ میلیون مادر* در دور اول پرداخت‌ها 

 - *۵۰۰ هزار مادر* در دور دوم 

 - *۵۰۰ هزار مادر جامانده* از پرداخت‌های قبلی که اطلاعاتشان پس از بهروزرسانی سامانه‌ها شناسایی شدند.

نحوه اطلاع رسانی یارانه مادران : 

 به خانواده‌های مشمول، *پیامک اطلاع رسانی* ارسال شده است تا از وضعیت پرداخت مطلع شوند.

هدف طرح یارانه کودکان و مادارن : 

 تقویت توان معیشتی مادران در شرایط اقتصادی دشوار و حمایت از سلامت مادر و کودک.

مشمولان یارانه مادران شیرده

دولت، به تازگی، در کنار طرح وام فرزند آوری، از اجرای طرح یسنا و پرداخت یارانه به مادران شیرده و باردار خبر داده و اعلام نموده که این یارانه و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان، صرفا به مادران واجد شرایط، تعلق خواهد گرفت. لذا در این تیتر، به این سوال که یارانه مادران شیرده به چه کسانی تعلق می گیرد پاسخ داده و شرایط دریافت یارانه مادران شیرده، بررسی و ذکر شده اند که عبارتند از:

مادر، جزو دهک های درآمدی اول، شناخته شود؛

مادر، باردار بوده یا دارای فرزند شیرخوار باشد (به طور معمول، معیار شیرخوار لحاظ شدن، تا 2 سالگی فرزند است)؛

مادر، ساکن یکی از 8 استان کم برخوردار ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی باشد

شایان ذکر است، دولت، اجرای طرح یسنا که پرداخت یارانه و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان به مادران شیرده و باردار است را با هدف حمایت از آنها آغاز نمود. بنابراین در پاسخ به این سوال که یارانه مادران شیرده به چه کسانی تعلق می گیرد، می توان بیان نمود که این طرح مخصوص مادرانی است که کلیه شرایط قید شده در قسمت فوق را دارا باشند.

ممکن است، شرایطی که در بالا ذکر گردیده اند، در صورت تداوم اجرای این طرح، تغییر کنند. 

طرح‌های حمایتی مادران و کودکان یسنا

این طرح که بهصورت آزمایشی در ۸ استان آغاز شد، به مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال در دهک‌های اول تا سوم درآمدی ماهانه ۶۰۰ هزار تومان اعتبار خرید کالا‌های اساسی (مانند لبنیات، پروتئین، و پوشک) اختصاص میدهد. در مرحله جدید، این طرح به سراسر کشور گسترش یافته است.

مشمولان طرح یسنا 

«طرح یسنا» یا همان یارانه ویژه مادران باردار و دارای کودک شیرخوار، کشوری شد.

وزارت تعاون با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، دی‌ماه سال گذشته برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد.

طرحی که به‌واسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند.

این طرح یکی از طرح‌های سه‌گانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کم‌درآمد جامعه تعلق‌گرفته است تا امنیت غذایی آن‌ها تأمین شود.

 

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;