کد مطلب: 46793

زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن برای مستاجرها | پرداخت وام ۴۰۰ میلیونی برای این دهک‌ها | پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی tem.mrud.ir ثبت نام

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی از ثبت نام مجدد تسهیلات ودیعه مسکن در ماه جاری خبر داد.

زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن برای مستاجرها | پرداخت وام ۴۰۰ میلیونی برای این دهک‌ها | پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی tem.mrud.ir ثبت نام

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی از ثبت نام مجدد وام ودیعه مسکن در ماه جاری خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، احسان مسعودی افزود:با توجه به آنکه امسال دو نوع تسهیلات ودیعه مسکن به تصویب رسیده بنابراین بایدزیرساخت‌های لازم آن فراهم شود که تا روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه این بستر فراهم خواهد شد.

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص متوقف شدن ثبت نام سامانه وام ودیعه مسکن از طریق سامانه نهضت ملی مسکن گفت: با توجه به آنکه امسال در شورای عالی مسکن مصوب شده که وام ودیعه مسکن برای دهک‌های یک تا سه ۴۰۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه و برای سایر دهک‌ها تسهیلات ۲۷۰ تا ۲۱۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده بنابراین باید بستر‌های لازم برای ثبت نام این متقاضیان در سامانه فراهم شود.

وی ادامه داد: برای ثبت نام این دو نوع تسهیلات ودیعه مسکن در سامانه نهضت ملی مسکن باید زیرساخت و بستر‌های لازم در این سامانه ایجاد شود که امیدواریم تا ۲۰ اردیبهشت این سامانه تکمیل و ثبت نام در آن از سر گرفته شود.

مسعودی بیان کرد: همچنین با توجه به آنکه سهمیه سال ۱۴۰۳ به اتمام رسیده و مابقی سهیمه‌هایی که در دست بانک‌ها است هم باید به سال ۱۴۰۴ اضافه شود بنابراین امیدواریم با تکمیل زیرساخت و ایجاد بستر‌های لازم تا ۲۰ اردیبهشت ماه این ثبت نام آغاز شود.

 واریز وام ودیعه مسکن برای دهک های ۱ تا ۳ 

 بر اساس برنامه‌ریزی اعلام‌شده، اجرای بسته حمایتی مربوط به مستاجران از نیمه ماه جاری آغاز خواهد شد. با این حال، با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و چالش‌های ناشی از تورم بالا و مشکلات دریافت وام، هنوز ابهاماتی وجود دارد که آیا این راهکارهای مسکن موقت به‌موقع و به شکلی مؤثر به دست مستاجران خواهد رسید یا خیر. این موضوع، نگرانی‌هایی را درباره کارایی و تأثیرگذاری این بسته حمایتی بر جای می‌گذارد، زیرا در شرایطی که فشارهای اقتصادی روزافزون است، تأخیر یا ضعف در اجرایی شدن این طرح می‌تواند مشکلات مسکن را برای این گروه از جامعه تشدید کند.

هفته گذشته، بسته حمایتی وزارت راه و شهرسازی به‌منظور پشتیبانی از مستاجران در جلسه شورای عالی مسکن تصویب شد. به دنبال این تصمیم، شورای عالی بانک‌ها نیز با سرعت اقدام کرد و پرداخت وام‌هایی در محدوده ۵۵ تا ۴۰۰ میلیون تومان برای ودیعه مسکن را به تصویب رساند. این اقدامات نشان‌دهنده تلاش مقامات برای تسهیل شرایط مسکن و کاهش فشارهای اقتصادی بر دوش مستاجران است.

بر این اساس قرار است ۲۰ هزار میلیارد تومان وام ۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه به دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ پرداخت شود. همچنین ۲۰۰ هزار میلیارد تومان وام ۵۵ تا ۲۷۵ میلیون تومانی با سود ۲۳ درصدی برای مستاجران سایر دهک‌های درآمدی در نظر گرفته شد.

اواخر ماه قبل، حبیب‌الله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در خصوص شروط پرداخت وام ودیعه مسکن به تسنیم گفته بود:‌ تنها شرط پرداخت وام ودیعه مسکن نداشتن سابقه مالکیت است. چنانچه فردی سابقه مالکیت داشته باشد، مشمول دریافت وام ودیعه مسکن نمی‌شود. قرمز بودن فرم «ج» متقاضیان جزو شروط پرداخت وام ودیعه نیست.

وی افزود: مستاجران برای دریافت وام ودیعه مسکن باید اجاره‌نامه خود را در سامانه «تم» وزارت راه و شهرسازی بارگذاری کنند. پس از این کار، از طریق کد ملی صحت‌سنجی‌های لازم صورت می‌گیرد.

وی همچنین تصریح کرد: بخش عمده مستأجرانی که در سامانه تأمین مسکن وزارت راه و شهرسازی، اجاره‌نامه‌ها را بارگذاری می‌کنند، به سیستم بانکی معرفی خواهند شد. دستورالعمل مربوط به پرداخت وام‌های مذکور با همکاری وزارت راه و بانک مرکزی ابلاغ خواهد شد.

فرشید ایلاتی در رابطه با اثربخشی این بسته حمایتی می‌گوید: با وام ۲۷۵ میلیون تومانی نمی‌توان در تهران یا حتی بسیاری از مراکز استان‌ها ودیعه لازم برای اجاره یک آپارتمان ۷۰ متری را فراهم کرد. این ارقام در برابر قیمت‌های کنونی بازار مسکن قدرت چندانی ندارند.

وی افزود: وام قرض‌الحسنه برای دهک‌های پایین نیز اگرچه روی کاغذ جذاب است، اما مشکل اینجاست که این اقشار اغلب توان بازپرداخت همین اقساط سبک را هم ندارند. از طرفی شرایط ضمانتی در بانک‌ها همچنان سخت‌گیرانه باقی مانده که باعث می‌شود عملاً بسیاری از مستأجران نتوانند به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند.

کارشناسان بر این باورند که بسته‌های حمایتی بدون نظارت دقیق و ضمانت اجرایی، صرفاً تسکین موقتی برای یک بحران دائمی هستند. تا زمانی که عرضه مسکن افزایش پیدا نکند، فشار بازار اجاره تخلیه نخواهد شد.

 

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;