کد مطلب: 25141

دلار| قیمت دلار| قیمت دلار امروز

قیمت دلار امروز 10 اسفند 1401 | دقایقی قبل؛ دلار ارزان شد

قیمت جدید دلار امروز 10 اسفند 1401 اعلام شد.

قیمت دلار امروز 10 اسفند 1401 | دقایقی قبل؛  دلار ارزان شد

قیمت دلار بالا رفت. قیمت دلار برای مردم مهم است.قیمت دلار با توجه به نرخ بورس متغیر است. قیمت دلار در بازار اعلام شد. قیمت دلار چند شد؟

خبر مهم از قیمت دلار

قیمت دلار

بانک مرکزی امروز، چهارشنبه (۱۰ اسفند)، نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۷ ارز افزایش و نرخ ۱۱ ارز کاهش یافت، نرخ باقی ارزها ثابت ماند.

بانک مرکزی امروز نرخ هر دلار را ۴۲ هزار ریال، پوند را ۵۰ هزار و ۷۹۸ ریال و یورو را ۴۴ هزار و ۵۳۰ ریال اعلام کرد.

USD دلار آمریکا ۴۲,۰۰۰

GBP پوند انگلیس ۵۰,۷۹۸

CHF فرانک سویس ۴۴,۷۹۷

SEK کرون سوئد ۴,۰۲۶

NOK کرون نروژ ۴,۰۶۲

DKK کرون دانمارک ۵,۹۸۲

INR روپیه هند ۵۰۹

AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷

KWD دینار کویت ۱۳۶,۸۵۲

PKR100 یکصد روپیه پاکستان ۱۶,۱۴۹

JPY100 یکصد ین ژاپن ۳۰,۸۵۹

HKD دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱

OMR ریال عمان ۱۰۹,۰۹۷

CAD دلار کانادا ۳۰,۸۵۲

NZD دلار نیوزیلند ۲۶,۰۱۴

ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۲۸۹

TRY لیر ترکیه ۲,۲۲۵

RUB روبل روسیه ۵۶۰

QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹

IQD100 یکصد دینار عراق ۲,۸۷۹

SYP لیر سوریه ۱۷

AUD دلار استرالیا ۲۸,۳۲۷

SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۱

BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۲

SGD دلار سنگاپور ۳۱,۱۸۳

BDT100 یکصد تاکای بنگلادش ۴۰,۱۸۳

LKR10 ده روپیه سریلانکا ۱,۱۶۱

MMK کیات میانمار (برمه) ۲۱

NPR100 یکصد روپیه نپال ۳۱,۷۶۳

AMD100 یکصد درام ارمنستان ۱۰,۸۳۵

LYD دینار لیبی ۸,۶۸۲

CNY یوان چین ۶,۰۵۷

THB100 یکصد بات تایلند ۱۱۹,۳۰۰

MYR رینگیت مالزی ۹,۳۶۰

KRW1000 یک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷

JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۹

EUR یورو ۴۴,۵۳۰

KZT100 یکصد تنگه قزاقستان ۹,۴۳۳

GEL لاری گرجستان ۱۶,۰۶۰

IDR1000 یک هزار روپیه اندونزی ۲,۷۵۴

AFN افغانی افغانستان ۴۷۳

BYN روبل جدید بلاروس ۱۶,۷۶۰

AZN منات آذربایجان ۲۴,۷۰۷

PHP100 یکصد پزوی فیلیپین ۷۵,۷۹۲

TJS سومونی تاجیکستان ۳,۸۴۸

TMT منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۷

مدیریت دلار با سیاست‌های شکست‌خورده

برخی از فعالان بازار، در روزهای گذشته مداخله مستقیم بانک مرکزی را حاکی از به رسمیت شناختن بازار معاملات ارز آزاد توسط نهاد پولی کشور دانستند و نسبت به آن خوش‌بین بودند، اما بعضی از کارشناسان نیز پروژه‌های شکست‌‌خورده دولت‌های قبل را در تخصص دولت فعلی عنوان کردند.

اینکه مرکز مبادله ارزی فرزین با مرکز مبادلات ارزی سال ۹۱ که در بستر وزارت بازرگانی شکل گرفت چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارد هنوز در ابهام است. مرکز مبادلات ارزی مهر‌ماه سال ۹۱ با هدف جلوگیری از نوسانات شدید نرخ ارز ایجاد و در سال ۹۵ نیز با سیاست ارز تک نرخی بساط آن برچیده شد.

هر چند نهاد پولی کشور سعی در نشان دادن تلاش مضاعف برای ساماندهی بازار دارد، اما دورنمای دلار در کشور ما همیشه صعودی است و شاید این روند بتواند در برهه‌ای از زمان به ثبات برسد. اما در بلندمدت سیاست‌های مالی کشور قادر نخواهد بود مانعی برای رشد ارزش دلار باشد. تحلیلگران فنی معتقدند تنها راه ریزش دلار، تقویت ارزش ریال است.

با وجود فضای فعلی حاکم بر اقتصاد و تلاش بانک مرکزی برای  ساماندهی بازار ارز، باید دید قیمت دلار با این مُسکن‌های موقتی خارج از قاعده‌های اقتصاد، روند نزولی نه، آیا در روندی با ثبات قرار می‌گیرد؟

پنجشنبه ۱۳ بهمن‌ماه بازارهای موازی سیگنال افزایش قیمت به دلار تهران دادند. دلار هرات یک پله بالاتر نشست و با قیمت ۴۴ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و سلیمانیه نیز با اندکی افزایش با قیمت ۴۴ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات امروز روند افزایشی در کانال ۱۲ هزار تومانی داشت. این ارز که بیشترین سهم را در مبادلات اقتصادی ما دارد با قیمت ۱۲ هزار و ۵۱۰ تومان مبادله شد.

معجزه برجام دود شد

روز گذشته موضوع سفر بنیامین نتانیاهو، نخست

وزیر رژیم صهیونیستی به پاریس، برای دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، با هدف جلب حمایت علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح شد. خبرگزاری فرانسه اینطور نوشته که، سفارت اسرائیل در پاریس اعلام کرد که این دو در مورد «تلاش بین المللی برای توقف برنامه هسته‌ای ایران» گفتگو خواهند کرد.

موضوع برجام که به خط قرمز دلار در میان معامله‌گران و ابزاری در دست دولت تبدیل شده بار دیگر توانست روند قیمت دلار را، بین معامله‌گران تحت تاثیر قرار دهد.عده‌ای می‌گفتند این سفر ممکن است بر سرنوشت برجام تا حدودی اثر بگذارد.

بازار ارز فعلا در رکود است و معامله‌گران تمایلی به خرید یا فروش ندارند. هر چند دورنمای قیمت دلار از منظر کارشناسان صعودی است اما برخی فعالان بازار نیز هنوز انتظار معجزه از لاشه برجام دارند.

اما روز گذشته بازار ارز مغایر با تصور معامله‌گران، که معتقد بودند حداقل بازار این هفته را با روند نزولی به پایان می‌برد، متاثر از یک بیانیه، در روند صعودی باز شد.

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۲۰ رأی موافق و ۱ رأی مخالف، قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کردند. این خبر واکنش‌هایی را از سوی ایران و تحریم‌ برخی کشورهای اروپایی به همراه داشت.

اثرپذیری بازار از اخبار بین‌المللی در روند امروز قیمت دلار بار دیگر خود را به رخ کشید و قیمت دلار تهران در پله چهارم محدوده ۴۰ هزار تومانی باز شد.

سیگنال بازارهای موازی نیز برای قیمت دلار تهران صعودی شناسایی شد و هرات با قیمت ۴۳ هزار و ۶۰۰ تومان و سلیمانیه با قیمت ۴۳ هزار و ۷۳۰ تومان معامله شدند.

 در کنار هرات و سلیمانیه؛ نرخ حواله درهم لیدر بازار بود. درهم در محدوده ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی باز شد اما به طور پلکانی روند افزایشی را پشت‌ سر گذاشت و در محدوده ۱۲ هزار و ۲۷۰ تومانی بسته شد.

بگیر و ببندهای انتظامی در بازار ارز

ناگفته نماند جو بازار ارز دوباره انتظامی است و رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران اعلام کرد که پنج دلال ارزی شناسایی و دستگیر شدند.

سرهنگ هدایت بهرامی خبر داد: ‌طی دو ماه اخیر بیش از ۲۰۰ دلال ارز و اخلالگر اقتصادی مورد شناسایی قرار گرفته و دستگیر شده‌اند.

وی افزود: برای تمامی این افراد پرونده قضایی تشکیل شده و آنان به دادسرا ارجاع شده‌اند.

معامله‌گران روند هفته‌های پایانی سال را با توجه به افزایش مسافرت‌ها و بستن‌ حساب‌های شرکت‌ها صعودی پیش بینی می‌کنند.

روندی که با وجود تلاش‌های نهاد پولی کشور راه خود را می‌رود و تحلیلگران از ابتدای سال بر آن تاکید کرده بودند.

هر چند تبعیت قیمت دلار از تورم و افزایش انتظارات تورمی را نیز نباید نادیده گرفت و تحلیلگران بازار با وجود روند افزایشی روزهای گذشته به ویژه ۶ ماهه دوم سال، قیمت این اسکناس آمریکایی را همچنان جامانده از تورم بیش از ۵۰ درصدی اقتصاد ایران می‌دانند.

با نگاهی اجمالی به روند قیمت دلار، این اسکناس آمریکایی در سیکل‌های افزایش و کاهش قیمت گرفتار شده است؛ با این تفاوت که روند‌های افزایشی طولانی‌تر است با پرش‌هایی بلندتر، و مسیر کاهشی کوتاه است و قیمت هیچ‌گاه به محدوده‌های قبلی باز نمی‌گردد.

بنابراین روند‌های کاهشی‌ نیز پولبک و بازگشت دوباره به همان روند صعودی قیمت است.

تا پایان سال قیمت دلار افزایشی است؟

در همین راستا حمید‌رضا جیهانی کارشناس بازارهای مالی درباره قیمت دلار در هفته‌های پایانی سال به تجارت‌نیوز می‌گوید: در حال حاضر بر قیمت دلار ، علاوه بر موضوعات اقتصاد رفتاری و بازار سیاه، مولفه‌هایی نظیر برخی بازیگران ارزی کشورهای خارجی و به عبارتی صرافی‌هایی که در کشورهای خارجی فعالیت دارند، موثر هستند.

او به موضوع تسویه حساب‌های پایان سال میلادی به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر افزایش قیمت دلار در هفته‌های آینده اشاره می‌کند و می‌افزاید: اکثر تسویه‌های دلار کشور از طریق درهم، در امارات در حال انجام است و مشکلاتی که در امارات، در پازل ارزی کشور ایجاد شده بود، تا حد زیادی با سفر رییس کل بانک مرکزی کاهش پیدا کرد و اثرات خوبی در بازارها، در هفته‌های آینده خواهد داشت.

جیهانی می‌افزاید: ناآرامی‌های اجتماعی چند ماه گذشته، موضوع عدم امنیت داخلی و موضوعات فرار سرمایه، مسائل کوتاه‌مدت و مقطعی بوده که بر دلار اثرگذاری داشت و قاعدتا با دیپلماسی ارزی قابل مدیریت خواهد بود.

او می‌گوید: با بررسی قیمت دلار از منظر تکنیکالی، این اسکناس در کانال ۴۰ و ۴۱ هزار تومان در حال معامله است و مدت زیادی در این محدوده پایدار نمی‌ماند.

جیهانی اضافه می‌کند: سقف ۴۴ هزار تومانی می‌تواند محدوده مقاومتی دلار باشد اما باید به موضوع تسویه‌ حساب‌های پایانی سال و افزایش مسافرت‌ها و تامین ارز این سفرها نیز توجه کرد.

قیمت دلار

به نظر می‌رسد بانک مرکزی قصد دارد با اجرای برخی سیاست‌ها نظیر ممانعت صرافی‌ها از خرید و فروش ارز از صادرکنندگان که روز قبل در بخشنامه‌ای به صرافی ها اعلام کرد، کنترل شدیدتری بر بازار ارز داشته باشد.

کمااینکه این تاکتیکی تکراری است زیرا در روزهای پایانی آبان و روزهای ابتدایی آذر هم کمیته اقدام ارزی، به بانک مرکزی منتقل شد تا بانک مرکزی همه‌کاره در بازار ارز شود.

امروز قیمت دلار تهران و بازارهای موازی در یک کانال و با اختلاف اندکی از یکدیگر معامله شد. دلار تهران در آخرین معامله نقدی با قیمت ۴۴ هزار و ۷۳۰ تومان معامله شد، دلار هرات به قیمت ۴۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و سلیمانیه نیز ۴۴ هزار و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. نرخ درهم امارات امروز اندکی کاهش داشت و به قیمت ۱۲ هزار و ۳۹۰ تومان رسید.

سیاست‌ دولت در بحران‌های ارزی تکراری است

در همین راستا میثم رادپور با اشاره به سیاست‌های تکراری دولت در بحران‌های ارزی به تجارت‌نیوز گفت: در چنین شرایطی در مرحله اول، دولت موضع مخالفت می‌گیرد و با این ادعا که روند را کاهشی می‌کنیم به بازار واکنش نشان می‌دهد.در مرحله بعد موضع تلاش برای کاهش قیمت می‌گیرد، بعد وارد عمل می‌شوند و اولین کاری که می‌کنند فروش طلا است.

او با تاکید بر اینکه این چهارمین بار است که بانک مرکزی در مواجهه با بحران‌های ارزی طلا می‌فروشد خاطرنشان کرد: وقتی اینقدر در عملکردها شباهت وجود دارد، در نتایج هم به همین میزان شباهت وجود دارد بنابراین فقط کافی است بدانیم در دوره‌های قبلی چه اتفاقی افتاده است. ما از روند‌های گذشته به این نتیجه می‌رسیم که روند فعلی چگونه می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در حال حاضر ما تورم‌هایی را تجربه می‌کنیم که در طول سال‌های گذشته با آن مواجه نبودیم افزود: قیمت ارز نسبت به سایر دارایی‌ها افزایش کمتری داشته و بر اساس اقتصاد مقاومتی و استاندارهای داخلی قیمت ارز نسبت به قیمت مسکن، خودرو و سایر دارایی‌ها تغییری نکرده است.

او ادامه داد: در کشور ما دلار فقط اثر تورم را نشان نمی‌دهد زیرا آنچه به آن تراز تجاری در موازنه پرداخت‌ها گفته می‌شود، تنها قلمی نیست که جریان‌های نقدی ارزی ایجاد می‌کند. یعنی ما فقط به خاطر نیازمان نیست که ارز می‌خریم بلکه ما به خاطر نگرانیمان ارز می‌خریم.

رادپور با بیان‌ اینکه اثر تورم و خروج سرمایه بر ارز به طور جدی اتفاق افتاده خاطرنشان کرد: ما دلار را تنها برای واردات یا صادرات نمی‌خریم بلکه برای اینکه نگرانی خود را نسبت به کاهش ارزش ریال که با سرعت زیادی در حال افت ارزش است، کاهش دهیم دلار می‌خریم، که به آن خروج سرمایه‌ می‌گویند.

او با این عنوان که  نرخ‌های فعلی قیمت دلار و حتی ۱۰ هزار تومان بالاتر از آن تحلیل خوش‌بینانه‌ای برای دلار است گفت: پیش از این ما دوره‌های تثبیت بزرگتری در قیمت ارز داشتیم و به مرور دوره‌های تثبیت کوتاه و کوتاه‌تر شده است، تا جایی که به نظر می‌رسد بعد از جهش فعلی قیمت، رژیم ارزی کشور برخلاف آنچه می‌گفتند شناور مدیریت شده هیچ موقع شناور مدیریت شده نبوده و به نظر من تثبت و جهش بوده است، بنابراین بعد از جهش فعلی قیمت شناور شود.

رادپور خاطر‌نشان کرد: در صورتی که از سوی دولت اقدامی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی صورت نگیرد، با توجه به حرکاتی که از دلار می‌بینیم روند قیمت دلار افزایشی است.

آنچه دیگران میخوانند
آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

تبلیغات متنی