بازخوانی گزارشی از «ابتکار»
با بحرانی آب پایتخت چه کنیم؟
روزنامه ابتکار در گزارشی به موضوع بحران آب تهران پرداخته است.

گروه اجتماعی سایت خبرسراسری: بحران آب کم کم در حال نشان دادن خود در نقاط مرکزی ایران است که تا چند سال پیش دارای رودخانه های قابل توجه از جمله زاینده رود و چاه های پرآب بودند اما به مرور زمان خشکسالی به تمام این نقاط رسید و به وضعیت بغرنجی دچار شدیم که اثرات آن را به خوبی می توان در اصفهان و شهرکرد مشاهده کرد.
روزنامه ابتکار در شماره امروز خود در گزارشی باعنوان«بحران آب در پایتخت آب» در اینباره نوشته است:
در روزهای اخیر با گلآلود شدن چشمه کوهرنگ برخی مناطق شهرکرد، شهر و روستاهای اطراف آن برای تامین آب شرب با مشکلات فراوانی روبهرو شدند که این مشکلات همچنان پابرجاست.
بر اساس گزارشها، بارندگی شدید و وقوع سیلاب در شهرستان کوهرنگ موجب گلآلود شدن چشمه کوهرنگ که منبع تامین آب شرب شهرکرد و شهرهای اطراف است، شد. در نتیجه گلآلودی این چشمه، آن را از مدار تامین آب شرب شهرکرد، شهرهای اطراف و حدود 65 روستا، خارج کرد و تامین آب شرب شهرکرد به مشکل رسید. برای مدیریت این اتفاق، چاههایی که در اختیار کشاورزان، شهرداری و ... بود، وارد مدار تامین آب شدند تا این مشکل مرتفع شود همچنین خط اضطراری سامان فعال و ظرفیت آن افزایش یافت. اما نهمین روز است که شهرکرد و دیگر شهرها و روستاها هنوز مشکل آب شرب دارند و همچنان آبرسانی سیار با 100 تانکر در شهرکرد انجام میشود. قطعی یک هفتهای آب در شهرکرد معضلات جدی ایجاد کرده است، مردم آب شرب مورد نیاز خود را از خانههای فامیل خود که آب خانهشان وصل است یا تانکرهای آبرسانی سیار تهیه میکنند.
اجرای ۳ خط پدافندی اضطراری برای تامین آب شرب مردم
9 روز از اتفاق گلآلودی چشمه کوهرنگ به دلیل وقوع سیل میگذرد، روزهایی که آب برخی مناطق شهرکرد و شهر و روستاهای اطراف به همین دلیل قطع بود.
به گزارش تسنیم، 9 روز از اتفاق گلآلودی چشمه کوهرنگ به دلیل وقوع سیل میگذرد، روزهایی که آب برخی مناطق شهرکرد و شهر و روستاهای اطراف به همین دلیل قطع بود. در این مدت تانکرهای آبرسانی سیار در شهرستان فعال بوده و در سراسر محلاتی که آبشان قطع است، آبرسانی میکردند، همچنین موکبهای توزیع آب معدنی نیز در مناطق مختلف فعال شد.
شب گذشته نیز حدود 30 گروه مردمی با هدف توزیع آب معدنی در محلات شهرکرد فعال شدند و تاکنون نیز فعال هستند و تا زمان حل و رفع کامل مشکل قطعی آب، آب معدنی میان مردم توزیع خواهند کرد.چشمه کوهرنگ البته همچنان سر ناسازگاری دارد و کدورت آن به حدی پایین نیامده است تا وارد تصفیهخانه شود و پس از تصفیه در مدار تامین آب شرب شهرکرد قرار گیرد.
غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری در توزیع آخرین وضعیت مشکل آب شهرکرد در بازدید از خط انتقال آب اضطراری عمان، بیان کرد: برای رفع مشکل آب شرب شهرکرد، مسئله از بالاترین مقامها در سطح ملی پیگیری شد.
وی با اشاره به مطالعه و آغاز عملیات 3 خط پدافندی جهت رفع مشکل آب شرب، ادامه داد: خط اول خط انتقال آب از تصفیهخانه سامان به شهرکرد است که حدود 130 لیتر آب بر ثانیه به شهرکرد منتقل میکند.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای عملیات خط پدافندی دوم یعنی خط انتقال آب عمان، خاطرنشان کرد: کشاورزان در این راستا همکاری خوبی داشتند که منجر به این خط شد، آب این خط پس از تصفیه وارد مدار میشود.
حیدری گفت: خط سوم پدافندی نیز خط فدک است که اکیپهایی از سراسر کشور مشغول به کار هستند تا در کوتاهترین زمان ممکن این خط نیز وارد مدار آب شرب شهرکرد شود.
ورود 3 چاه کشاورزی دیگر به مدار تامین آب شهرکرد
احمدرضا محمدی، مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه کم آبی در برخی از نقاط شهرکرد همچنان وجود دارد، اظهار کرد: شب سهشنبه 3 چاه کشاورزی جدید وارد مدار شد تا مشکل کمبود آب شهرکرد کمتر شود.
وی عنوان کرد: علاوه بر طرح آبرسانی قبلی که از سامان به شهرکرد اجرا شده بود دو طرح عمان و فدک نیز در دست اجراست و 2 اکیپ 24 ساعته کار میکنند تا تصفیه تحت فشار وارد مدار شود، 6 فیلتر تحت فشار تند وارد مدار شد تا آب بهداشتی از این دو طرح به دست مردم برسد.
مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین در مسیر طرح اول آبرسانی از سامان به شهرکرد ایستگاههای پمپ تعبیه میکنند تا دبی آب از 100 لیتر به 130 لیتر برسد و همچنان گزینهها و چاههای دیگر هم بررسی میشود و تلاش برای پایین آمدن کدورت آب چشمه کوهرنگ ادامه دارد.
محمدی عنوان کرد: آبرسانی سیار در نقاطی که از طریق سامانه 122 اعلام میشود ادامه دارد و 47 تانکر در سطح شهر کار آبرسانی به مردم را انجام میدهند، تانکرهای بزرگ نیز کار تغذیه منابع را بر عهده دارند.
اعتراض جمعی از اهالی شهرکرد به قطعی ۸ روزه آب و حضور مسئولان در بین مردم
ظهر روزگذشته تعدادی از اهالی شهرکرد در اعتراض به طولانی شدن قطعی آب در شهرکرد، مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.
به گزارش دیگری از تسنیم، ظهر روز گذشته برخی از مردم شهرکرد در اعتراض به طولانی شدن قطعی آب در شهرکرد، مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.
این تجمع اعتراضی مسالمت آمیز حدود 3 ساعت به طول انجامید و مسئولان استانی نیز در میان مردم حضور یافتند.
معاونان استاندار، فرمانده انتظامی استان و برخی مدیران کل استان در بین مردم معترض حضور یافتند و حرفهای آنان را شنیدند.
بر اساس این گزارش، حدود 9 روز از قطعی آب در شهرکرد و مناطق اطراف میگذرد. دلیل قطعی آب گلآلودی منبع تامین آب شرب یعنی چشمه کوهرنگ اعلام شده است.
اعتراض به سیاستهای غلط آبی کشور از جمله محورهای این تجمع بود که به وضوح از حرفها و شعارهای مردم فهمیده میشد، قانونی نبودن برخی طرحهای انتقال آب، مردم سرچشمه را آزرده کرده است.
امیدواریم ظرف چند روز آینده مشکلات حل شود
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی روز گذشته با بیان اینکه «امیدوارم ظرف امروز و فردا با آمدن آب خط انتقال آب اضطراری به مدار آبرسانی شهرکرد بخش زیادی از مشکلات برطرف شود»، گفت: با کاهش بحران آب در شهرکرد مواجه خواهیم بود و طی روزهای آینده نیز بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
احمد راستینه در گفتوگو با ایسنا به ارائه توضیحاتی درباره بحران آب ایجاد شده در شهرکرد پرداخت و گفت: ۶۰ درصد آب شرب مردم شهرکرد از خط انتقال آب کوهرنگ تامین میشد که متاسفانه با وقوع سیلاب این خط انتقال آب دچار مشکل شد و با بالا رفتن شدید کدورت آب عملاً امکان استفاده آب شرب از چشمه کوهرنگ برای شهرکرد سلب شد.
وی با انتقاد از عملکرد اداره آب و فاضلاب (آبفا) استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مشکل اصلی این بود که شرکت آبفا از سال ۱۳۹۴ تاکنون در طول هفت سالی که این خط انتقال آب فعال شده متاسفانه یک تصفیه خانه برای مرکز استان پیشبینی نکرده بود و به علت عدم وجود تصفیه خانه، با بالا رفتن کدورت آب این خط آب از مدار آبرسانی شهرکرد خارج شد.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در ادامه به اقدامات انجام شده برای برطرف کردن مشکل آب این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: در طول یک هفته گذشته تلاشهای بسیاری از سوی وزارت نیرو و همچنین پیگیریهای آقای استاندار صورت گرفت تا بتوانند با ایجاد یک خط انتقال آب اضطراری مشکل ایجاد شده را برطرف کنند. با توجه به نظارت میدانی که طی روزهای گذشته داشتهام، مقرر شد تا از شب سه شنبه حدود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از محل چاههای آب کشاورزان و خط انتقال آب اضطراری که از طرحهای کشاورزان تامین شده، به خط آبرسانی شهرکرد اضافه شود تا بخشی از مشکلات آب این شهر برطرف شود.
راستینه افزود: برای حل مشکل آب شهرکرد پروژه انتقال آب شرب به نیمی از جمعیت استان که سال ۸۸ شروع شده است باید سرعت بگیرد. ظرف دو سال گذشته با پیگیریهایی که انجام شد این پروژه هزار میلیارد تومان اعتبار جذب کرد و در سفر رئیس جمهوری نیز ۶۰۰ میلیارد تومان برای اتمام این پروژه پیشبینی شد. این پروژه امروز به پیشرفت ۹۰ درصد رسیده است و با صحبتهایی که با آقای وزیر نیرو داشتیم قرار شد که تصفیهخانه این پروژه سریع تجهیز شود و ظرف یکی دو ماه آینده کل خط انتقال این پروژه فعال شود تا بتوانیم مشکل تامین آب شرب شهرکرد را به عنوان مرکز استان برطرف کنیم و در این استان به آب شرب پایدار برسیم.
وی کوتاهی شرکت آبفای استان چهارمحال و بختیاری در برآورده نکردن دقیق از نیاز آب شهرکرد و همچنین پیش بینی نکردن خط پدافندی برای شهرکرد به عنوان مرکز استان را از جمله دیگر عوامل ایجاد بحران آب در این شهر طی روزهای گذشته عنوان کرد و گفت: ضعیف بودن زیرساختهای انتقال و عدم وجود تصفیه خانه برای مرکز استان موجب شده که ما در فصول مختلف سال دچار مشکل در تامین آب شویم؛ در زمستان به علت یخ زدگی خط انتقال آب با قطعی آب در شهرکرد مواجه شدیم و امروز نیز به علت سیل.
این نماینده مجلس تاکید کرد: این به معنای آن است که زیرساختهای انتقال آب برای تامین آب شرب مردم شهرکرد به شدت ضعیف است و شرکت آبفا باید پاسخگوی این سوء مدیریتها باشد؛ از آقای استاندار خواستیم که موضوع را به صورت ویژه پیگیری کند. این مسائل و مشکلات را به وزارت نیرو نیز منتقل کردهایم.
راستینه با بیان اینکه «همه دستگاههای مسئول در تلاش هستند تا بحران آب ایجاد شده در شهرکرد برطرف شود»، اظهار کرد: امیدوارم ظرف امروز و فردا با آمدن آب خط انتقال آب اضطراری به مدار آبرسانی شهرکرد بخش زیادی از مشکلات برطرف شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت سلامت آب خط آب اضطراری شهرکرد تصریح کرد: پیشبینی لازم برای تصفیه اضطراری آب خط اضطراری انجام شده است تا خدایی نکرده مشکلات بهداشتی پیش نیاید؛ همچنین آقای وزیر نیرو نیز طی روزهای گذشته جهت پیگیری وضعیت آب شهرکرد در این شهر حضور یافتند، دستورات لازم را برای نظارت جدی بر کیفیت آب صادر کردند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در پایان با ابراز امیدواری نسبت به بهرهبرداری از تصفیه خانه مرکزی شهرکرد طی ۲ الی ۳ ماه آتی و برقراری امنیتی پایدار در این شهر خاطرنشان کرد: از امروز با کاهش بحران آب در شهرکرد مواجه خواهیم بود و طی روزهای آینده نیز بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد. انشاءالله با تکمیل خط انتقال آب اضطراری از این مشکلات عبور خواهیم کرد.
دیدگاه تان را بنویسید