کد مطلب: 28031

چه زمانی می توانیم یارانه را جدا کنیم؟

در این مطلب به بررسی مراحل و مدارک لازم در جداسازی یارانه نقدی می پردازیم.

چه زمانی می توانیم یارانه را جدا کنیم؟

 

 

هر چند مفهوم یارانه از دیرباز به عنوان بخش جدایی ناپذیری در اقتصاد ایران و جهان وجود داشته است اما یارانه به مفهوم امروزی با تصویب قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389 در زندگی مردم نمود عینی یافت.

قانون هدفمندی یارانه‌ها شامل 16 ماده است که اینگونه بیان می‌دارد: با حذف کردن یارانه از مواد و محصولات سوختی در کنار برق و گاز، درآمد حاصله را به صورت نقدی و در برخی موارد غیر نقدی میان مردم به ترتیب اولویت دهک‌های درآمدی تقسیم می‌نماید.

موارد جداسازی یارانه‌ها کدام است؟

دلایل اقدام برای جدا کردن یارانه از سوی افراد متفاوت است. قانون این قابلیت را به مردم داده است که با توجه به شرایط خانوادگی و تغییراتی که در مفهوم خانوار برای آنان طی بازه زمانی مختلف اتفاق می‌افند، حساب مقصد یارانه دریافتی خود را جدا نمایند.

در ادامه به بررسی 4 مورد مهم در جداسازی یارانه‌های نقدی و مراحل آن می‌پردازیم.

 جداسازی یارانه بعد از ازدواج

پس از انعقاد عقد نکاح بین زن و مرد و ثبت آن در دفاتر ازدواج، وضعیت حقوقی هر دو در بستر جامعه و در برابر دولت تغییر می‌کند.

به همین ترتیب زن و مردی که قبل از ازدواج و تحت سرپرستی خانواده خود یارانه دریافت می‌کردند، حالا به عنوان خانواده جدید می‌توانند تقاضای جداسازی یارانه خود را داشته باشند.

در این حالت پسری که تحت حمایت پدر یارانه دریافت می‌نمود حالا خود سرپرست خانوار خواهد شد و همسرش از حمایت پدر خارج و تحت حمایت شوهر درمی آید.

نکته قابل توجه در این مورد این است که جهت ایجاد حساب جدید یارانه در بین زوج‌های جوان هر دوی آن­‌ها باید یارانه فعال داشته باشند. اگر یکی از آن دو در خانواده قبلی خود یارانه دریافت نمی‌کرد، امکان درخواست جداسازی یارانه برای او وجود ندارد.

یک مشکلی هم که در این مرحله مشاهده می‌شود آن است که یارانه زن و مرد با تقاضای جداسازی قطع می‌شود. البته ملاک‌های مختلفی برای تعلق یارانه به مردم وجود دارد اما سیستم حذف یارانه‌ها از افراد با درآمد بالاتر و به نفع افراد با درآمد پایین‌تر شفاف نیست و در این بین ممکن است زوج تازه ازدواج کرده نیز یارانه خود را از دست دهند.

در رابطه با این که زوج‌های جوانی که تصمیم در جدا کردن یارانه خود دارند، اگر یارانه هر دو طرف در سیستم پرداخت یارانه که در مرحله اول جدا کردن یارانه اشاره شد، ثبت شده باشد مشکلی نخواهد داشت و زوج‌ها می‌توانند پس از جدا کردن یارانه، آن را دریافت کنند.

جداسازی یارانه بعد از طلاق

در صورت بروز جدایی میان زوجین، هر یک از آن‌ها پس از ثبت طلاق می‌توانند جهت انتقال یارانه به حساب جدید و تقاضای سرپرستی جدید اقدام نمایند.

بعد از طلاق چون دیگر زن تحت سرپرستی شوهر نیست دلیلی برای واریز دو یارانه به یک حساب وجود ندارد. البته در خصوص فرزندان پس از طلاق وضعیت به روال سابق می‌باشد و پدر سرپرست آن‌ها باقی می‌ماند.

جداسازی یارانه بعد از ازدواج

جداسازی یارانه بعد از فوت سرپرست خانوار

غالبا سرپرست خانوار مرد خانواده است. با فوت پدر خانواده، نیاز به تعیین سرپرست جدید برای دریافت یارانه اعضای خانواده می باشد. در بازه میان فوت تا تعیین سرپرست بعدی، پرداخت یارانه خانوار به صورت موقت قطع می‌شود.

پس از فوت پدر در بیشتر موارد این مادر است که سرپرست خانواده خواهد شد اما در مواردی هم مشاهده شده است که فرزند ارشد را برای این عنوان انتخاب نمایند.

در هر صورت مادر یا فرزند ارشد به همراه سایر اعضای خانواده با در دست داشتن مدارک لازم باید برای برقراری مجدد یارانه خود اقدام نمایند.

 جداسازی یارانه خانوار بد سرپرست

انتقال یارانه در چنین خانواده‌هایی نیز مانند موارد فوق صورت می‌گیرد اما نیاز به تغییر در کفالت و حضانت برای اعضای خانواده دارد.

حالت‌هایی که ممکن است سرپرست خانواده نامناسب تشخیص داده شود شامل اعتیاد مضر، زندانی بودن، مفقود شدن، جنون، زندگی در خارج از شور و عدم دسترسی و مواردی از این قبیل می‌باشد.

افراد زندانی خود سرپرست مستثنی بوده و کمک‌های مربوط به حساب آن‌ها واریز خواهد شد. جدا کردن یارانه حدود یک تا دو ماه زمان می‌برد تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود.

برای جدا کردن یارانه چه مراحل و مدارکی لازم است؟

در بسیاری از راهنمایی‌های مشاوره حقوقی در راستای اقدام به جداسازی یارانه به طی مراحل مشترک و به همراه داشتن مدارک مشخص اشاره شده است.

مراحل لازم برای جدا کردن یارانه افراد از سرپرست قبلی شامل:

  1. تهیه حساب بانکی جدید برای سرپرست جدید خانوار
  2. مراجعه به پلیس +10 و تکمیل فرم‌های لازم
  3. دریافت کد رهگیری
  4. مراجعه به سایت refah.ir جهت ثبت نام جدید یارانه.
  5. برای خانوار بد سرپرست مراجعه به مرکز فرمانداری استان محل سکونت و دریافت نامه رسمی از این مرجع برای معرفی سرپرست جدید الزامیست.

در نظر داشته باشید که با توجه به بازه زمانی 1-2 ماهه جداسازی یارانه بهتر است از تاریخ 10 تا 20 هر ماه اقدام نمایید.

مدارک لازم در پروسه جدا کردن یارانه افراد شامل

  • مدارک شناسایی پدر زن و شوهر شامل: کارت ملی و شناسنامه و کپی هر دو.
  • مدارک شناسایی زن و شوهر و افراد جدید خانوار
  • اصل و کپی عقدنامه
  • حذف نام از لیست خانوار قبلی
  • حساب بانکی جدید
  • سند طلاق
  • گواهی فوت و سایر مدارک مربوط به سرپرست متوفی

پیش از مراجعه به مراکز منتخب از تکمیل بودن مدارک خود مطمئن شوید.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی