حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان واریز| حقوق بازنشستگان جدید
واریز ۱۴۸٬۸۷۵٬۰۰۰ ریال برای این گروه از کارمندان و بازنشستگان | نکات مهم واریزی فوقالعاده حقوق بازنشستگان و کارمندان | حداقل و حداکثر واریزی فوق العاده خاص چقدر است ؟
نکات مهم برقراری فوقالعاده خاص برای کارکنان و بازنشستگان

حقوق بازنشستگان : نکات مهم برقراری فوقالعاده خاص برای کارکنان و بازنشستگان
شمول دستگاهها:
فوقالعاده خاص شامل کلیه دستگاههای اجرایی اعم از وزارتخانهها، مؤسسات دولتی، نهادهای عمومی، شرکتهای دولتی، نیروهای مسلح، قوه قضائیه، قوه مقننه، سازمان صداوسیما و سایر نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری میگردد.
سقف امتیاز قابل پرداخت:
حداکثر سقف امتیاز قابل پرداخت، طبق دستورالعملی که متعاقباً به تصویب خواهد رسید، معادل ۲۵۰۰۰ امتیاز و برابر با ۱۴۸٬۸۷۵٬۰۰۰ ریال تعیین شده است.
نحوه پرداخت در شهرداریها:
پرداخت این فوقالعاده در شهرداریها با نظر وزیر کشور و متناسب با درجه شهرداری انجام میپذیرد.
مشمول کسور بازنشستگی:
این فوقالعاده مشمول کسور بازنشستگی بوده و در محاسبه موارد زیر تأثیرگذار است.
حقوق بازنشستگی
پاداش پایان خدمت
پرداخت ذخیره مرخصی
به گزارش کانال شبکه خبری بازنشستگان عدم تأثیر در برخی اجزای احکام کارگزینی:این فوقالعاده بر اقلامی همچون حق شغل، حق شاغل، فوقالعاده ویژه و اضافهکار در احکام کارگزینی تأثیر ندارد.
پرداخت به بازنشستگان همتراز:
با توجه به مشمول بودن این فوقالعاده نسبت به کسور بازنشستگی، لازم است ۹۰ درصد مبلغ فوقالعاده هر شاغل به بازنشستگان همتراز وی نیز پرداخت گردد.
واریزی فوقالعاده خاص همراه حقوق کارمندان از این تاریخ
یک فعال صندوق لشکری گفت: بهموجب مصوبه مجلس، همه دستگاهها اعم از وزارتخانهها، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، شهرداریها، سازمانها و دستگاههای عمومی غیردولتی مشمول دریافت فوقالعاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم شدند.
امیر رهبر، فعال صندوق لشکری، در گفتگویی به تشریح جزئیات پرداخت فوق العاده خاص پرداخت. با مصوبه مجلس تمامی دستگاههای اجرایی و نهادها مشمول اعمال فوقالعاده خاص حقوق خواهند شد. وی گفت: بهموجب مصوبه مجلس، همه دستگاهها اعم از وزارتخانهها، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، شهرداریها، سازمانها و دستگاههای عمومی غیردولتی مشمول دریافت فوقالعاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم شدند.
رهبر بیان کرد: بر اساس این اصلاحیه، دولت اختیار دارد که با توجه به شاخصها و معیارهای مشخصشده، تا سقف ۲۵ هزار امتیاز طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، این فوقالعاده را به کارکنان دستگاهها اعطا کند.
این فعال صندوق لشکری ادامه داد: در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ و در اصلاح ساختار اعمال فوقالعاده خاص، ۴ تبصره به ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم افزوده شد. در تبصره ۴ پیشنهادی تصویب شد که هر گونه پرداختی به عنوان فوقالعاده خاص موضوع این جزء صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و در سایر مؤلفههای حکم کارگزینی از جمله حق شغل، حق شاغل، فوقالعاده ویژه و فوقالعاده جذب و نیز اضافه کار تأثیری نخواهد داشت.
وی بیان کرد: لذا، پس از اجرایی شدن این فوقالعاده در حقوق شاغلان، بر اساس تصویبنامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰ه– مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیئت وزیران، سازمانهای بازنشستگی مکلف هستند تا نسبت به اعمال افزایش حداقل ۹۰ درصد از ۲۵.۰۰۰ امتیاز یعنی ۲۲.۵۰۰ امتیاز در حقوق بازنشستگان همتراز اقدام نمایند.
رهبر گفت: پس این مصوبه شامل بازنشستگان تمام صندوقها خواهد شد./ایلنا
پرداخت حقوق بازنشستگان
پنجکی ادامه داد: «براساس توافق حاصلشده، پرداخت حقوق بازنشستگان از روز ۲۹ اردیبهشت آغاز و تا ۳۱ این ماه ادامه خواهد داشت». وی اضافه کرد: «ما اصرار داشتیم افزایش حقوق و متناسبسازی در اردیبهشت اجرا و به بازنشستگان پرداخت شود. وزیر کار این موضوع را پذیرفت و اعلام کرد این افزایشها در احکام و فیش حقوقی اردیبهشت منعکس خواهند شد.»
معوقات فروردین؛ احتمالاً در خرداد پرداخت میشود
عضو هیئت مدیره کانون عالی بازنشستگان درباره زمان پرداخت معوقات فروردین ماه گفت: «احتمالاً معوقات فروردین در خردادماه به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد. البته ابتدا باید احکام جدید صادر شود تا میزان معوقات هر بازنشسته دقیق شود. پس از آن و با تأمین اعتبار لازم، این مبالغ پرداخت خواهد شد.»
همه دریافتکنندگان حداقل حقوق هم باید یک میلیون تومان بیشتر بگیرند
وی در ادامه گفت: «ما در این نشست خواستار شدیم که یک میلیون تومانی که قرار است به دریافتکنندگان حداقل حقوق در سطح کشور پرداخت شود، شامل بازنشستگان تامین اجتماعی هم شود. وزیر کار قول مساعد داد که این موضوع در دستور کار قرار گیرد.»
خدمات درمانی ضعیف، بیمه تکمیلی و تعلل تامین اجتماعی؛ دغدغه بزرگ بازنشستگان
اما حقوق تنها بخشی از دغدغههای بازنشستگان است. «احمدیپنجکی» با اشاره به وضعیت بیمه درمانی بازنشستگان، گفت: «خدماتدهی تامین اجتماعی در بیمارستانها و درمانگاههای ملکی بسیار ضعیف است. به دلیل عدم عمل به قانون الزام درمان، بسیاری از بازنشستگان مجبور به خرید بیمه تکمیلی شدهاند، اما حتی این بیمه هم امروز به درستی خدمات نمیدهد.»
وی افزود: «مطالبات بیمهگذار تکمیلی تنها تا بهمنماه پرداخت شده و سه ماه اخیر هنوز پرداخت نشده است. ضمن اینکه سهم ۵۰ درصدی تامین اجتماعی از آذرماه به این سو به بیمهگذار تکمیلی پرداخت نشده و این موضوع سبک زندگی بازنشستگان را تحت فشار قرار داده است.»
اداره هلدینگی بیمارستانهای تامین اجتماعی؛ اعتراض عمومی
احمدیپنجکی با انتقاد جدی از اداره هلدینگی بیمارستانهای تامین اجتماعی گفت: «تامین اجتماعی موظف است خدمات درمانی رایگان و مکفی به بازنشستگان ارائه دهد. متاسفانه این تعهد را فراموش کرده و امروز برای بازنشستگان گرفتاری درست کرده است. زیربنای قانون الزام همچنان وجود دارد، اما زیرساختهای لازم برای اجرای آن فراموش شده است.»
وی ادامه داد: «اگر تامین اجتماعی پولی برای پرداخت مطالبات بیمه تکمیلی ندارد، باید سهام بانک رفاه را به عنوان دارایی مردم، بازگرداند و با درآمد آن، حقوق و خدمات بازنشستگان را تضمین کند. اجازه نخواهیم داد که مراکز درمانی تامین اجتماعی هلدینگی شوند. این کار نه تنها خلاف قانون است، بلکه سبک زندگی بازنشستگان را کمرنگ میکند.»
بانک رفاه؛ دارایی کارگران در دستان کیست؟
وی در خصوص بانک رفاه هم گفت: «بانک رفاه متعلق به کارگران و بازنشستگان است، اما بدون هماهنگی با آنها به دولت و وزارت صمت واگذار شده. این یک ظلم است. دارایی کارگران نباید به غیر واگذار شود. ما در حال رایزنی با سه قوه هستیم تا بانک رفاه دوباره به زیرمجموعه تامین اجتماعی برگردد.»
دیدگاه تان را بنویسید